tiistai 14. maaliskuuta 2017

Papu oppii

Papu täytti neljä kuukautta eilen. Käytiin hakemassa Hertasta rokote, ja puntari sanoi, että Papu Paa Puupanen painaa 6,2 kiloa. Paikalla kävi myös Yuppi-veli, joka oli aivan samasta puusta veistetty. Vain hieman tummemman ruskea ja uroksen päällä varustettu. Muuten kuin kaksi marjaa. :D

Neljän kuukauden iässä Papu on edelleen oikea tehotyttö. Se kulkee mukana matkassa kuin vanha tekijä, eikä maailmassa näytä olevan mitään niin kauhean erityisen omituista Papun mielestä. Se haukkuu ja piipittelee erittäin herkästi ja muutenkin rakastaa omaa ääntään. Mutta kotona se on hiljainen kuten muutkin laumassa. Paitsi tietenkin, jos tapahtuu jotain epäreilua tai ärsyttävää - kuten että viikonloppuna vain nukutaan, vaikka pitäisi jo herätä. ..vaikka kyllä tuo sitten jatkaa unia, kun on päässyt käymään aamupissalla. :) Ruoka maistuu nykyään jo hienosti.

Tällä hetkellä Papu osaa:
* Kulkea hihnassa - tosin pentuhepulihetkellä se on pieni sinkoileva jojo, joka rähisee taisteluotteluhengessä hihnasta repien
* Pissata ja kakata ulos - paitsi jos tulee turhan pitkä väli. Yöt ovat kuivia, työpäivien aikana saattaa lattia pysyä kuivana, tai sitten löytyy jostain yksi lätäkkö.
* Istua käskystä ja pysyä paikallaan ehkä sekunnin tai kaksi. Ehkä jopa kolmekin.
* Jättää käskystä syömättä kakkaa. Paitsi ei aina.
* Ottaa kontaktin hihnalenkillä minuun käskystä.
* Hypätä sohvalle ja pois sieltä hallitusti.
* Kulkea portaat ylös ja alas.
* Matkustaa hississä.
* Matkustaa autossa.
* Leikkiä ja riehua minun kanssani. Ja ihan kenen muunkin ihmisen kanssa.
* Leikkipurra ilman että sattuu. Ainakaan kovin paljon.
* Tarjota siivekkeen kiertämistä.
* Juosta putkeen, jos joku on pitämässä lähtöpaikalla kiinni ja olosuhteet ovat muutoinkin otolliset. Toisin sanoen tätä on tehty ihan vain muutamia kertoja, eikä erityisen tavoitteellisesti. Ehtiihän tuota.
* Lähteä liikkuvan tai pysähtyneen lelun luokse ja tuoda se minua kohti - tai usein jopa ihan minulle asti.
* Nostaa etutassut korokkeelle ja pyöriä takajaloilla korokkeen ympäri - tosin tämä temppu on vielä vähän vaiheessa.
* Lätkäistä tassut kosketusalustalle.
* Kiertää pituuden tolppaa ympäri.

Tämän lisäksi Papu on käynyt MustiMirrilässä lukuisia kertoja, Ojangossa kisoissa monta monta kertaa, Tamskilla kisoissa, TSAU:lla kisoissa, Lahdessa, Miikalla hoidossa, Katjalla kylässä, Hertassa kaksi kertaa, Tattiksen hallissa lukemattomia kertoja, tavannut eri näköisiä ja eri kokoisia koiria: dalmatialaisia, aussin, bortsuja, borderterriereitä, villakoiria, perroja, kromfön, vehnäterrierin.. ollut kymmenien ja kymmenien ihmisten rapsuteltavana..

Ja kaikkeen tähän se on suhtautunut ihanan rakastettavalla varmuudella. Vaikka joku asia olisikin ensialkuun saanut Papun hetkellisesti tarkastelemaan tilannetta varovaisemmin, se on hetken kuluttua mennyt tukka hulmuten ja häntä tötteröllä, koska: maailma nyt vaan on kiva paikka täynnä hauskoja mahdollisuuksia. :)

Ei kommentteja: