torstai 3. elokuuta 2017

Papun puomi

Väliaikakatsaus siihen, mitä Papun puomin kanssa on tehty tähän mennessä.

1) Aluksi kovaa arpomista, että tehdäkö juoksari (ikään kuin se vain "tehtäisiin"...) vai opettaako pysäytyspuomi. Vai molemmat?

2) Tehtiin pohjia kumpaankin. Juoksutin mattoa ja treenasin 2o2o-temppua.

3) Totesin, että minun hermorakenteeni ei tule riittämään juoksarin opettamiseen. En osaa, jolloin turhaudun. En keksi, miten korjaisin mahdollisia virheitä, joten ärsyynnyn. En tiedä, mitä teen väärin, joten turhaudun ja ärsyynnyn lisää.

4) Päätin opettaa pysärin.

Papun kanssa on tehty 2o2o-temppua jo pitkään, joten se on sille kyllä tuttu ja sitä se alkoikin tosi helposti tarjota puomin alastulolle sivusta kiertämällä. Vaikeampaa on ollut puomin suuntaisesti tehty lähestyminen. Sitä korjattiin puomin 2o2o-paikalla olleella namietupalkkaajalla ja maahan laitetulla puomin alasmenolankulla. Vaikeutin tehtävää tosi nopealla tahdilla ja vaihdoin 2o2o-paikan etupalkkaajan ihan "oikeaan" namietupalkkaajaan parin metrin päässä puomin alastulosta parin treenin jälkeen. Tehtiin namietupalkalla jälleen parit treenikerrat ja se sujui vaihdellen. Välillä Papun kovalevy tyhjeni ja se tarjoili ties mitä temppuja puomilla. Saatiin kuitenkin myös hyviä onnistumisia.

Halusin kuitenkin mahdollisimman nopeasti päästä etulelupalkkaan, koska repimisleikit/lelut ovat Papulle selkeästi ihan paras palkka. Niinpä vaikeutettiin jälleen ja namipalkka vaihtui leluun. Olin aivan varma, että vaikeutus on suuri, sillä palkan arvo kasvoi huomattavasti, kun puomin päähän etupalkaksi tuotiin maahan lelu odottamaan.

Ja aluksi se olikin vaikeaa. Papu jäi puomin keskelle, istui, ei vapautunut luvalla, jne.  Minä sählään ja Papu sählää. Papu karkailee tekemään oikeaa suoritusta eikä treeni ole oikein missään mittakaavassa hallittua tekemistä. :D Onneksi Tea piiskasi olemaan hallitumpi. Tämän treenin lopuksi halusin testata, miten Papu suhtautuu, jos otetaan toinen puomin lankuista pois ja tehdään lähestyminen U-putken antamalla vauhdilla. Ensimmäisellä suorituksella Papu tuli niin lujaa, että se muisti pysähtymisen liian myöhään. Se pysähtyi metrin päähän lankun loppupäästä. :D Toisella suorituksella tosi hieno ja nopea pysäytys kuten myös sen jälkeen. Näihin oli hyvä lopettaa se treeni. :) Ensi kerralla varmaankin sitten U-putki ja kaksi lankkua ja leluetupalkka.

Ei kommentteja: