sunnuntai 3. syyskuuta 2017

puomia jälleen

Tänään tehtiin puomitreeniä niin, että otin yhden puomin lankun ja Tea meni etupalkkaajaksi muutaman metrin päähän puomin eteen. Minulla ja Tealla oli samanlaiset lelut ja palkattiin joko niin että minä heitin lelun Papun pään yli eteen ja Papu sai vapautua käskystä. Tai sitten annoin vapautuskäskyn ja Tea pudotti lelun maahan. Papu kesti pään yli lelun lentämisen 100% varmuudella. Jessss! :) Lisäksi Papun fokus eteenpäin parani treenin aikana koko ajan ja viimeisen suorituksen se teki jo todella hyvällä ajatuksella. Eli meni päättäväisesti oikeaan paikkaan ja tuijotti vain eteenpäin, ei vilkuillut minua.

Ja se onkin tulevien treenikertojen ja oikeastaan koko puomitreenin tavoite. Että se pyrkii eteenpäin minusta huolimatta ja vapautuu vasta käskystä. Toiveissa on rakentaa Papulle vahva ajatus siitä, että se pyrkii puomin päähän ja etupalkka lentää pään yli, tai odottaa jossakin edessäpäin ilman että Papu täsmällisesti tietää palkan sijaintia. Tätä samaa toimintatapaa käytin myös Nokin kanssa ja ainakin Nokin kohdalla se tuotti ihan hillittömän hienosti toimivan puomisuorituksen. :) Ja itse asiassa myös Kolalla on yhä edelleen aivan tautisen hieno puomi. Se juoksee puomin päähän yksin, vaikka minä jäisin seisomaan toiseen päähän puomia, koska se tietää, että pään yli lentää palkkalelu, tai sitten pääsee jatkamaan rataa. :)

Tiistaina jatketaan tätä samaa treeniä. Vähitellen lisään häiriötä niin, että minä liikun eri suuntiin tai juoksen ohi. Tänään kävelin muutamien suoritusten aikana ohi ja ensimmäisellä kerralla tämä häiriö sai Papun karkaamaan. Lisäksi jossakin vaiheessa aika pian kontaktisuorituksen ja palkan väliin lisätään hyppy/putki/tms. ja kasvatetaan suoritettavan esteen pituutta niin, että minipöydälle laitetaan nojaamaan kumpikin lankku.

Hyvä mieli, jee. :)

Ei kommentteja: