sunnuntai 23. lokakuuta 2016

kisakuulumisia ja kolmas pentue

Käytiin mustavalkoisten kanssa korkkaamassa tämän talvikauden Ojangon hallikisat. Ja olihan kisoilla kokoa ja pituutta. Kisapäivä kesti lopulta 11.50-21. Ja se oli aika paljon se. Mutta sitkeästi taisteltiin Nokin kanssa illan viimeisetkin startit ja tehtiin lopulta viittä vaille triplanolla, kun Noki teki minut täysin yllättäen keppivirheen viimeisellä radalla. Muuten ratavirheetöntä (joskin ei-koko-ajan-niin-sujuvaa) menoa. :)

Kisapäivän loppupuolella Espanjasta tuli viesti, että synnytys on alkanut. Pilar synnytti lopulta 2 narttua (musta ja beige) ja 3 beigeä/valkoista urosta. Pentujen nimet on otettu pitkälti anime-hahmoista, mikä osuu kuin kirsu päähän Pikachun pentujen nimiksi.

Pikan starteista ensimmäinen meni kontaktitreenin piikkiin, sillä pikkumies sai sylikyydin radalta vapautettuaan itse itsensä puomilta. Toisella radalla homma töksähteli enemmän kuin laki sallii ja luulin meidän ottaneen kiellon jo neloselta. Kolmoshyppy oli osoittautunut todella hankalaksi ja ihan hirmuisen moni koira suoritti sen väärältä puolelta. Niinpä itse keskitän voimat kolmoselle, jolloin Pikan mielestä mitä ilmeisimmin mistään ei pysty päättelemään, mihin pitäisi jatkaa. Niinpä Pika päättää karjua minulle ja pyöriä jaloissa. Saman valinnan se tekee radan loppupuolella, kun pitäisi irrota yksin eteen putken hieman erikoisesti sijoittuneeseen päähän. Perhanan napero. ;)

Nokin kanssa eka rata meni ihan kaaoksessa. Kolmoshyppy oli ollut vaikea jo Pikan kanssa, enkä Nokinkaan kanssa ihan luottanut, että saan sen hypylle oikein. Lisäksi keinun jälkeen oli vaikea ansaputki ja kepeiltä oli kiire jatkoon. Keppien yhteydessä lähden jonkin aivopierun seurauksena A:n vasenta puolta, vaikka tarkoitus oli mennä oikeaa puolta. Niinpä päädyn tilanteeseen, jossa Noki nakuttaa keppejä A:n toisella puolella, eikä minulla ole näköyhteyttä siihen. Pitkiltä tuntuivat ne kymmenesosasekunnit, kun odottelin näköyhteyden katkettua Nokia takaisin näkyviin. En tiennyt, tekikö se kepit loppuun tai tulisiko se A:lle vai sen ohi. Kilttinä Noki teki kepit ja suoritti A:n, vaikka suoritus ei ollutkaan kovin hallittu. Eipä olla vielä ikinä kisoissa tehty A:ta niin, että Noki tulee yksin eikä näe minua.

Toisella radalla yhteys Nokiin säilyy lähdöstä maaliin asti katkeamattomana. Näen koko ajan Nokin ja näen tauotta, mitä se tekee. Jos joku rima olisi pudonnut, olisin voinut sanoa, millä jalalla Noki riman pudotti - niin tarkasti pystyin sen menemistä koko radan ajan seuraamaan. :) Viimeisellä radalla Noki tulkitsee kepeillä hypyn leijeröinnin väärin ja luulee tehneensä virheen kepeille mennessään. Rassukka arvioi, että olisikin pitänyt tulla hypylle ja se jättää kepit kesken. Tuo tulkintavirhe rikkoo nollaradan, joten triplanolla jää saavuttamatta. Mutta ei se kaukana ollut. :)


Ei kommentteja: