maanantai 11. lokakuuta 2010

Fyssari kertoo

Kolan vasen etujalka ja oikea takajalka olivat jonkin verran jumissa. Vasen etujalka ei ensin meinannut millään suostua venymään täysin koukkuun vaan hauislihas jumitti kovasti vastaan. Kuitenkin melko kevyellä käsittelyllä hauis suostui rentoutumaan ja päästämään jalan ihan koukkuun. Lannerangan alue oli myös jälleen jumissa ja oikea takajalka myös hieman tukossa.

Kola sai ohjeeksi venytellä selkää siten, että Kola asettuu sfinksi-asentoon makaamaan ja sitten kurottelee nameja lattialta makuuasennossa. Vastaliikkeenä köyristytetään selkää samassa asennossa tuomalla nami ihan Kolan kuonon lähelle niin, että se joutuu painamaan takapuoltaan kohti lattiaa, että se pystyisi ottamaan namin.

Toinen ohje oli venytellä kumpaakin etujalkaa suorana vatsan alle, jotta hauis venyy.

Kolmantena ohjeena tuli hieroa lannerangan alueella olevia lihaksia peukaloilla.

Muutoin Merenvalta totesi, että Kola on terve koira eikä rakenteessa pitäisi olla vikaa. Kolan rakenne on kuitenkin sellainen, että alttius takaosan jumiutumiselle on olemassa.

Agilityä saadaan jatkaa jo heti tällä viikolla ja Kola palaa Merenvallan käsittelyyn, jos hyppypulmat jatkuvat.

Jesh.

3 kommenttia:

Katja kirjoitti...

Jihaa, onneksi olkoon, ettei mitään vakavaa löytynyt!

Partasen emäntä kirjoitti...

Hienoa, ettei mitään sen vakavampaa löytynyt! :) Onkos Kolan selkää kuvattu? Jos ei ole, suosittelisin kyllä sitäkin jossain vaiheessa. Fyssari pystyy toki arvioimaan paljon käsittelemällä koiraa, mutta röntgenkatsetta hänelläkään ei ole. ;)

Oliko ongelman ydinsyy siis siellä lannerangassa vai jossain muualla? Selkäjumit ja -kivuthan heijastuvat usein juuri tuollaisena diagonaalisena jalkojen oireiluna.

Hulahula-vanne Kolalle? :)

emilia kainulainen kirjoitti...

Ydinsyy lienee Kolan verrattaen pitkä selkä ja pitkä lanneranka. Selän kuvautan varmaankin jossain vaiheessa - varsinkin, jos pulmat jatkuvat. Ja kun lisätään soppaan Kolan rentoakin letkeämpi luonteenlaatu, niin sehän takaa ja varmistaa, että lihasjumeja syntyy. Hieroja tulee siis jatkossakin olemaan osa Kolan arkea ja juhlaa. Onneksi, ONNEKSI, Kola rakastaa hierottavana olemista.