lauantai 20. elokuuta 2011

hyvinkää 20.8.2011

Tänään HSKK:n kisoissa Hyvinkäällä saatiin vihdoin ensimmäinen nollatulos Nokin kanssa. Sijoitus oli 1/28, joten pakko olla hirmuisen tyytyväinen. :)

Kaksi ensimmäistä rataa (hypäri ja agi) menivät jokseenkin päin hanuria.

Ensimmäisellä radalla oli piiiiiitkä neljän esteen suora heti alussa, jossa päätin lähteä kutsumaan Nokia neljännen (hyppy-rengas-pituus-hyppy) esteen takaa. Olisikin ollut ihan hyvä ratkaisu - Noki siis odotti kiltisti, että marssin sinne asti kutsumaan - mutta Iipsteri päätti mennä renkaasta ali. Ja sen jälkeen oli ihan selvää, että hylly tulee, koska ylläripylläri Nokia ei saa sieltä neljännen esteen takaa korjaamaan omatoimisesti renkaan suoritusta oikeaksi. ;) Muutenkin eka rata meni aika sörsselsöniksi, kun lopussa päätin vetää takaaleikkauksilla sik-sak -sekaisin olevat hypyt. Noki ei ollut ollenkaan messissä sekoilutakaaleikkauksissani. Yllättäen.

Tokalla radalla unohdin taskuuni Nokin lempipehmolelun. TYHMÄ TYHMÄ TYHMÄ MINÄ. Ja Nokistahan kuoriutui lelun ansiosta minussa kiinni roikkuva omituinen ja ihan vieras otus. Sillä ikään kuin oli vauhtia vaikka muille jakaa, mutta se suuntasi vauhtinsa minuun kohdistuvaan liikehdintään ja huutamiseen. Voi kuolema. Se ei irronnut hypylle, joka oli suoraan sen edessä. Se ei katsonut radan alussa yhtään ohjaustani. Ja mitähän muuta vielä.. Joka tapauksessa karmeaa ohjata koiraa, joka toimii ihan oudosti.

Kolmannella radalla tehtiin lähes sama rata kuin hypärillä oli, mutta alkusuoran esteet vaihdettiin muotoon hyppy-hyppy-pituus-rengas ja radan keskellä olleet kaksi hyppyä vaihdettiin keinuksi ja A:ksi. Muut esteet pysyivät paikallaan. Vahingosta viisastuneena menin kutsumaan toisen ja kolmannen hypyn tietämille. Käännös renkaan jälkeen oikealla olevalle putkelle oli oikea käsijarrukäännös. Päätin siinä juostessa, että "et muuten VARMASTI menen putken väärään päähän" ja tein todella radikaalin oman vauhtini pudotuksen. Olisinko peräti lähes peruuttanut hetken. Jarru toimi eikä Noki tainnut edes harkita putken toista päätä, vaikka se olikin aika pahasti tarjolla.

A:n kohdalla meinasin itse suorittaa A:n, kun juoksulinjani oli huono. Onneksi Noki ei häiriintynyt siitä, että suuntasimme kummatkin A:n ylösmenolle. :D Radan loppu oli täsmälleen sama sik-sak -sekoilu kuin ensimmäisellä radalla. Päätin valssauksella päästä eroon yhdestä takaaleikkauksesta, vaikka olin ensimmäisellä radalla ajatellut, että en mitenkään ehdi valssaamaan. Kun oli pakko ehtiä valssata, niin sitten vaan oli valssattava nopeasti. Maalissa oli ihan törkeän hyvä fiilis. :)

Pitäisi kai oppia vähitellen sopeutumaan siihen, että koska oma juoksutekniikkani ja kropanhallintani on parantunut, ehdin tehdä nopeampiinkin kohtiin erilaisia ohjauskuvioita.Tänään kaikilla radoilla onnistuivat
1) Kepit, loistavasti
2) Kontaktit, loistavasti
3) Putkien oikeat päät. Tämä on päivän ehdottomasti parasta antia!

Tänään ei onnistunut
1) Pitkä suora kutsumalla suoritettuna -> menee harjoitteluun
2) Renkaan omatoiminen suorittaminen -> menee harjoitteluun
3) Takaaleikkaukset -> harjoitteluun

3 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

Vau, onnea! Hienoa menoa :)!

SanDe kirjoitti...

Se oli upean näköistä menoa! Meinasi kuuluttajaakin alkaa loppuradasta jännittää ;)
Onnea nollasta! :)

emilia kainulainen kirjoitti...

Kiitos kiitos! :) Radalla meno tuntuikin oikein sujuvalta eikä oikein missään kohtaa tullut sellainen "OH SHIT" -olo. ;)