lauantai 27. elokuuta 2011

kivikossa kisaamassa

Lyhyestä virsi kaunis: minun moka. Mokat. Taas.

Tuliko kenellekään yllätyksenä? Käpälä ylös, jos tuli.

Salme Mujusen rata noudatteli suuresti viime viikonlopun kisaratoja lähtösuorineen ja mutkaputkineen, kuten myös puomin puuttumisena. Tänään olisi siis ollut mahdollista ottaa vaikka kolme nollaa eikä oltaisi silti noustu kakkosiin, koska eka nollakin oli Mujuselta. No. Ei tullut kolmea nollaa. Eikä kahta tai yhtäkään.

Agiradat olivat oikeastaan ihan simppeleitä. Ei mitään pahoja ansakohtia, takaakiertoja tai ikäviä pakkotakaaleikkausjuttuja. Silti menin ja sössin tyhmällä jarrutusliikkeellä tai muulla hölmöilyllä rimat alas yhteensä kai kolmessa kohtaa. Pyh.

Noki siis teki kaiken niin kuin ohjasin, toimi kontakteilla kuin unelma, meni vauhdilla ja innokkaasti, luki rataa, irtosi hyvin ja ensimmäisellä radalla haki kepitkin mukavasti. Toisella ja kolmannella radalla menin kepeille ihan liian lähelle ja sähläsin muutenkin niin, että Noki sekosi ihan konsepteissaan. Virheet tulivat siis tänään rimoista ja kepeistä. Ensi viikonloppuna on hyppytekniikkakurssi, jonka esitietolomakkeessa kyseltiin koiran hyppytekniikasta. Olisi pitänyt siihen lisätä joku sellainen osa, että "Toivoisin kurssilla käytävän läpi lähinnä ohjaajan hyppytekniikkaa tai vaihtoehtoisesti sitä, että koira ei tiputa rimoja, vaikka ohjaaja ohjaisi ihan väärin tai huonosti."

Toisaalta nyppii ja pahasti, että kokonaisuudessaan hyvin menneen radan tekeminen on minulle niin vaikeaa. Ja sitten toisaalta olen äärimmäisen tyytyväinen, että kerta toisensa jälkeen Noki tekee omalta osaltaan täydellisiä ratoja. On paljon helpompaa harjoitella hyvää ohjaamista, kun on koira, joka ohjautuu helposti, on motivoitunut ja etenkin, ettei se "mene rikki", vaikka ohjaaja sösselöikin kisoissa kerta toisensa jälkeen.


--------------------

Kola oli tänään kotikisoissa kisaturistina mukana. Se käyttäytyi täysin epänormaalisti pyrkien rapsuteltavaksi (jopa Kolalle vieras mies joutui "sun-on-pakko-rapsuttaa-kun-aloitit" -käytöksen kohteeksi! :O ) ja löhöten täysin rentona kisa-alueella. Hassu Kola.

Täytyy joku kerta ottaa Kola mediluokkaan epiksiin kisan ulkopuolisena koirana mukaan ja katsoa, mitä tapahtuu. ;)

Ei kommentteja: