sunnuntai 7. elokuuta 2011

taippareissa Lapinjärvellä

Saatiin ihan yllättäen paikka taipumuskokeisiin Lapinjärvelle viime viikolla. Olin ajatellut, että olisi ihan jännää päästä näkemään, miten Noki toimii metsässä ja kun tälläinen tilaisuus tuli, siihen piti tietenkin tarttua. :)

Päivä alkoi tuomarin puhuttelulla ja sosiaalisen käytöksen osuudella. Noki suhtautui tuomariin ystävällisesti, meni rapsuteltavaksi ja nosti toisen etukäpälänsä tuomarin kädelle. Noki käyttäytyi ihan itselleen tyypillisesti ja oli ystävällinen, muttei pyrkinyt sen kummemmin mielistelemään tai pyrkinyt esim. syliin. ;)

Tämän jälkeen lähdettiin hakuosuudelle. Pääsin Nokin irti hihnasta ja Noki jäi ihan viereeni kuljeskelemaan. Se ei lähtenyt edelleni, ei jäänyt kauas taakseni eikä hätkähtänyt ampumista lainkaan. Vietettiin siis rauhallinen kävelylenkki metsän siimeksessä. Noki kävi tosin kävelyretken aikana pariin kertaan sanomassa aseen kanssa takanamme kävelleelle miehelle ja tuomarille HAUHAU >8I, kun outo pariskunta käveli ihan takanamme eikä sanonut mitään. Kovin omituista, väitti Noki. :D

Tämän ulkoiluhetken jälkeen Noki pääsi pupun laahausjäljelle. Noki meni tarkasti jälkeä pitkin ja teki rauhallista työtä. Pupun löytäessään Noki nuuski otuksen läpikotaisin ja lupsutteli pupun korvia. Iipsteri ei olisi ollenkaan halunnut poistua saaliin luota, vaan jouduin kiskomaan sen liinasta takaisin polulle. :D :D

Viimeisenä päästiin Nokin ehdottomalle lempiosuudelle, uimaan. Ikävä kyllä koko hauskuus päättyi ihan liian nopeasti, sillä riistapukkia pääsi noutamaan vain kerran! Törkeää. Noki ui hirmuista kyytiä vasta-aallokkoon, toi riistapukin ihan lähelleni ja joutui heti takaisin hihnan päähän. Tylyä toimintaa. Iipsteri olisi mielihyvin jatkanut polskimista riistapukin kanssa vaikka koko illan.

Arvostelu:
SOSIAALINEN KÄYTTÄYTYMINEN, hyväksytty
Noki on ystävällinen ja kiinnostunut muista koirista. Ystävällinen ihmisiä kohtaan.

HAKU JA LAUKAUS, hylätty
Suppea ohjaajaan tukeutuva. Noki käyttää pääosin maavainua. Laukaus ei muuta työskentelyä. Hakuosuuden aikana Noki kävi muutaman kerran haukkumassa ampujaa ja tuomaria.

JÄLJESTYS, hyväksytty
Noki jäljestää maa- ja ilmavainua käyttäen hieman kaarrellen jäljen molemmin puolin. Kulma tarkasti. Kania tutkitaan.

VESITYÖ, hyväksytty
Noki menee innolla veteen ja ui vauhdilla. Se tuo riistapukin rannalle. Erinomainen uimari.

TOTTELEVAISUUS, hyväksytty
Noki tottelee välittömästi.

YHTEISTYÖ JA YLEISVAIKUTELMA
Noki ja Emilia-ohjaaja ovat toimiva työpari.

--------------------------

Kaiken kaikkiaan päivä oli pitkä mutta oikein mukava. Pääsin tutustumaan Remun kolmeen poikaan ja heidän omistajiinsa. :) Noki pääsi testaamaan humppaamista Toffen kanssa ja pojat vetivätkin melkoista pystypainia/tangoa. :D Toffe on kyllä oikea Remu juniori! :D Ticokin olisi varmaan halunnut puuhailla tai ehkä jopa "puuhailla" meidän Iipsteri-neitosen kanssa, mutta Toffe omi Nokin aika vahvasti omaksi biatchikseen. Tarro oli eri ryhmässä kuin Noki, Toffe ja Tico, joten tämä sukulaispoika jäi meille hieman vieraammaksi kuin veljensä. :D

Ja olipa jälleen hupsua huomata, että "kaikki" tuntevat apinan, mutta apina ei tunne ketään. Blogin lukijoita näyttäisi olevan siis todellakin enemmän kuin ikinä voisin oikeasti kuvitella niitä olevan.

Ja mennäänkö me yrittämään joskus uudelleen? Tuskinpa. En itse koe metsäharrastamista niin kovin kiinnostavaksi, että lähtisin opettamalla opettamaan Iipsterille hakupuuhia. Suoraan sanottuna olen todella tyytyväinen, ettei se metsässä irtoa minusta juurikaan (paitsi jos Kola on auttamassa napanuoran venyttämisessä). Jos ollaan Nokin kanssa kahdestaan liikenteessä, se kulkee ihan tavan metsälenkeilläkin ihan lähellä ja kuuntelee ja seurailee minun toimintaani mainiosti. Ja se ominaisuus kelpaa minulle paremmin kuin hyvin. ;) Näin ollen Noki siis ilmensi kokeessa juuri niitä ominaisuuksia, mitä sillä ennakolta oletinkin olevan.

1 kommentti:

Maiju ja Hipster kirjoitti...

Ihana tuo "Noki tottelee välittömästi" :) Mitähän meillä lukisi? "Hippi tottelee noin joka kolmannella kerralla" :D