perjantai 21. lokakuuta 2011

KÄÄNTYY KÄÄNTYY!

Tänään treeneihin pääsivät kummatkin karvaturvat.

Keskiviikkona Anna Heinosen treeneissä yritettiin saada kauempaa vekattua koiraa hyvälle linjalle ja se oli sekä Nokille että minulle uutta. Niinpä otettiin tämän päivän treeneissä omatoimista kääntymistä niin, että ihan toivotun laskeutumispaikan lähelle pistettiin palkka odottamaan ja sitten lähetys kaartuvasti hypylle.Kuvassa sininen viiva on etenkin Kolan tapa hypätä. Nokikin hyppää tuon suuntaisesti, mutta ei läheskään noin vahvasti. Vihreä viiva, miten saatiin juoksulinjaa muutettua treenin avulla.

Noki kääntyi jo aluksi ihan kivasti, vaikka ilmiselvästi homma on sille vielä uutta. Loppua kohden se alkoi toimia paremmin ja paremmin ja tälläiset treenit tekevät varmasti sen hypyille tosi hyvää, koska se joutuu tekemään itsenäistä hyppyä muutenkin kuin vain täysiä suoraan yli ponnahtamalla.

Kolalle tehtiin tietenkin samaa treeniä ja olin enemmän kuin odottavassa mielialassa, jotta pääsisin näkemään, miten Kola kääntyy itsenäisesti hypyn yhteydessä. Aluksi Kola ei oikein tajunnut, mikä on koko jutun juoni. Lelupalkka näkyi hypyn takaa, joten Kola säntäsi silmät hehkuen hypyn ali lelun kimppuun kuin tuulispää. Laskettiin hypyn toista puolta ja homma alkoikin toimia. Vähitellen Kolakin alkoi kääntyä. :O Sain vekattua sitä hyvän matkan päästä ja Kola taipui paremmin kuin koskaan aiemmin.

Ehkä, ehkä Kolan kanssakin joskus tulee fiilis, että saan ohjattua sitä myös ratasuorituksen yhteydessä! :O

Lopuksi Noki teki itsenäisten keppien harjoitusta muutamien toistojen verran tavalla jos toisellakin. Anna ja Annina pinkoivat sinne tänne ja tuonne häiriötekijöinä keppien suuntaisesti ja keppien suoritussuuntaa vastaan. Minä juoksin välillä Nokin ohi täysillä ja osan kerroista kävelin reipasta vauhtia Nokia vastaan. Avokulmia lukuunottamatta Noki teki kepit huomattavalla luotettavuudella ja sekosi oikein aloitetuissa kepeissä muistaakseni vain kerran. :) Noki ei tarvitse enää etupalkkaa keppien loppupäähän vaan palkka voi olla minun taskussani ja tästä huolimatta Noki suorittaa kepit hyvällä vauhdilla itsenäisesti loppuun asti. Ja tämä kaikki siis, vaikka jäisin seisomaan lähetyspaikalle.

Mainio otus.

Ei kommentteja: