tiistai 13. maaliskuuta 2012

kontaktien kertauskurssi

Viikko sitten Noki osoitti treeneissä, että kisaaminen ja talvikauden lähes pelkkä ratatreeni (ei yksittäisen esteiden treeniä siis juuri lainkaan, kun ei ole paikkaa missä treenailla omatoimisesti) on kontaktien osalta tehnyt tehtäväänsä. Noki ei enää pyrkinyt täyttä vauhtia alastulokontaktille, kun jäin selän taakse seisomaan, koska niin kisoissa kuin ratatreenissäkin olen haksahtanut lähes aina juoksemaan Nokin kanssa yhtä matkaa kohti puomin alastuloa.

Niinpä eilen ja tänään onkin käyty Hakkilassa palauttelemassa mieleen, että miten sinne kontaktin päähän oikeastaan juostiinkaan. :) Ja yllärinä huomasin myös, että Nokin Lohjalta itselleen voittamat kuivanamit ovat ehkä parasta palkkaa _ikinä_! :D Niin hyvää ruokaa ei olekaan kuin tuollainen teollisen hajuinen ja oloinen kuiva... juttu? Jotain papanoita ovat ja tehty jostain kanaan liittyvästä. No.. Ne nyt kuitenkin ovat Nokin mielestä niin törkeän hyviä, että kontaktin loppuun juoksemiseen tuli ihan uudenlaista sykettä. :D Vapautuskäskykin sujui kuin taikaiskusta ja kai paremmin kuin koskaan aiemmin treeneissä. ;D Ei tarvinnut odotella vapautumista, vaan se kävi todella rivakasti.

Omaa hölmöyttä ja ylimielisyyttähän tämä kertauskurssin tarve on. Noki on tehnyt - ja tekee edelleenkin - kontaktit käytännössä liioittelematta 100% varmuudella. (En tosiaan voi kirjoittaa tällä hetkellä edes, että tekisi 99% tai 99,9%varmuudella, kun ei tule mieleen ainoaakaan kontaktien läpi juoksua usean kuukauden ajalta. Yksi läpijuoksu tulee mieleen viimeisen 9 kuukauden ajalta: Nokin ensimmäisissä (?) kakkosen kisoissa meni keinusta läpi - mutta se ei muodosta prosenttia tai edes prosentin kymmenesosaa kontaktisuoritusten määrästä. ;) Tästä suoritusvarmuudesta johtuen olen palkannut kontaktin suorittamisesta oikeastaan koko ajan harvemmin ja harvemmin. Tai niin. Palkka on toki joka kerta ollut se, että Noki pääsee etenemään ja tekemään. Mutta nyt palaan siis palkkailemaan namilla ja lelulla kontaktilta, koska se selvästi myös lisäsi suoritusnopeutta. :)

Ei kommentteja: