sunnuntai 9. syyskuuta 2012

PM-kisoissa

Eipä jäänyt pm-kisoista jälkipolville kerrottavaa.

Kerron silti, ihan kiusallani.

Ekalla radalla jännitti jotenkin ihan epänormaalisti. Oli ihan tyhmä fiilis: ei alkuunkaan päättäväinen. Ja sitten Noki vielä taipui putken väärään päähän heti viidennellä esteellä. Olin kyllä ajatellut putken väärän pään ja tiedostin sen siinä olevan, mutta olin myös samalla ajatellut, että se jää aivan varmasti edellisen hypyn laskeutumispaikasta niin takaviistoon, ettei Noki sinne mene millään. Meni. Sen jälkeen rata sujuu kivasti oikeastaan loppuun asti. Viimeisellä putkella Noki lukee kädenheilautukseni A:lle ohjaukseksi ja melkein kurvaa sinne, mutta ei sitten kuitenkaan.

Pitäähän tästä jotain hyvääkin löytää. Ja niitä hyviä juttuja on jopa kaksi.
Ensinnäkin, puomin jälkeen olleet kaksi hyppyä aiheuttivat lähes kaikki hylkäykset - joita oli melkoinen määrä. Nokin kanssa tehtiin mielestäni tosi hienosti ne kaksi hyppyä ja oma valssi suuntautui täsmälleen sinne, mihin olin suunnitellutkin ja mihin se mielestäni pitikin suunnata. Otin Nokin kylläkin jopa liian tiukasti puomin jälkeiseltä hypyltä haltuun, kun pelkäsin sen hyppäävän puomin jälkeistä hyppyä vastapäätä olevan hypyn. Mutta oma liike meni juuri niin kuin piti: en jäänyt koiran eteen niin kuin moni muu valssannut. Hyvä minä.
Toiseksi A:n alastulo sujui hallitusti. Siitä pointsit Nokille. Alla oli hylly, joten oikein katsomalla katsoin, että hitto vie takuullahan pysähdyt. Ja pysähtyikin.

Toisella radalla saatiin meidän uran ensimmäinen kosketusvirhe. Ja sekin väärin tuomittuna.. Kielto olisi ollut ihan ansaittu, mutta mielestäni en missään vaiheessa koskettanut Nokia, vaikka Noki menikin oikealle hypylle vain ja ainoastaan siksi, että jalalla suljin Nokin väärään suuntaan kääntyneen kulkureitin. Noki kilttinä poikana pysähtyi jalkani takia, ponnisti tasajalkaa hypyn yli eikä edes pudottanut rimaa. Ennen rengasta olisi pitänyt aloittaa valssi metriä, puoltatoista aiemmin. Nyt Noki valui liikaa, joskin sen linja oli paljon parempi kuin monen sellaisen, joita jäätiin ohjaamaan renkaan ja muurin vasemmalta puolelta. Viimeiset kaksi rimaa putoaa. En oikein tiedä, että miksi.

Ja ne hyvät jutut.. Ei nyt oikein tule mieleen. Ihan ok-tason juttuja, mutta ei mitään hyvää onnistumista. Lähdin ihan väärällä asenteella jälleen radalle ja löysäilin. Ei sillä tavalla saa aikaan oikein mitään järkevää.

Viimeisenä oli joukkuerata. Ekat neljä estettä tuntuivat hyvältä. (Jee..) Sitten enää ei. En TAJUA, miksi Noki luki kuutosputkella väärän pään. Se ei ollut mitenkään sen juoksulinjalla eikä videolta hidastettunakaan näe, että minä ohjaisin millään tavalla väärään päähän. Todella TODELLA outo valinta Nokilta. (Tai "Noelta", kuten kuuluttaja Nokia kutsuu.) Kepeille viennissä Noki meinaa mennä A:lle ja ennen A:ta mikään minussa ei ohjaa suorittamaan hyppyä, joten Noki jättää sen suorittamatta. A:n jälkeen Noki valitsee jälleen putken täysin oudon - ja väärän - pään. Minun liikkeessäni ei mikään oikein voi edes viedä väärään päähän, kun juoksen oikeaa päätä kohti ja liikkeeni jatkuu vieläpä sen "taaksekin" enkä siis tee mitään juoksulinjan muutosta kohti väärää päätä. Outoa outoa outoa.

Onnistuminen: Noki pysähtyy jälleen A:lle minun etenemisestäni huolimatta ja lähtee vasta käskystä. Hyvä.
Ei kommentteja: