sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

lappeenrannassa

Lappeenrannassa Jari Suomalaisella oli tänään kyllä tosi kivat kolme rataa. Neljäs rata oli aika omituinen - etenkin pituuden osalta. Varmaankin 95% hyllyttäneistä koirista suoritti pituuden tuolta viimeiseltä radalta vinoon, koska koiran olisi pitänyt lähteä ohjaajasta poispäin suorittamaan pituutta, ja siihen ei näyttänyt juuri kukaan koirista kykenevän vaivattomasti. Noki ei ottanut pituudelta tuolla radalla virhettä, mutta meni pituuden kyllä niin vinoon kuin sen nyt voi ilman virhepisteitä mennä.

Ekalla radalla teen typerän mokan, kun en kerro Nokille yhtään, että renkaan jälkeen olevalta hypyltä käännytään. Noki saa informaation käännöksestä leiskauttaessaan mielettömän pitkää kaarta - ja laskee jalat alas. Rima rämähtää. Muuten rata on tosi hyvä ja etenemä 5,11.


Tokalla radalla nakutetaan yhtä valunutta kaarrosta lukuunottamatta erittäin sujuva ja vauhdikas rata 4,84 etenemällä, jolla sijoitutaankin sitten neljänneksi. Kolmanneksi viimeisellä hypyllä Noki epäröi nanosekunnin, hyppääkö sylivekkiohjauksella ohjattua hyppyä. Mutta hyppää sentään, kun maltan odotella hetkosen. ;)Kaksi viimeistä rataa menee hyllyn puolelle. Ensimmäinen hylly tosin tulee ihan sen takia, että kun Noki on tehnyt keppien sisäänmenossa virheen (!!!! se ei kai vaan taipunut sokean keppikulman ekaan väliin..? Näin vain, että tuomarin käsi nousi ylös, joten lähdettiin ottamaan kepit uudestaan), niin päätän keskittyä testaamaan, miten Noki suorittaa juoksuA:n, jos vedätän niin paljon mitä jaloista irtoaa. Ehdin kyllä todella pitkälle Nokin edelle, mutta samalla menetän keskittymisen seuraavan esteen ohjaamisen osalta, joten Noki tulee pituudesta ohi. En edes harkitse virheen korjaamista, koska Noki teki A:n tosi hienosti ja rata jatkuu sujuvasti ilman pituuden suorittamistakin. :D Puomille Noki tulee todella hyvää vauhtia, tekee puomin ihan päähän asti ihan tuulispäänä JA pysähtyy odottamaan vapautusta! Paras Noki. :)


Viimeisellä radalla pituus on tosiaan hyvin hyvin hyvin outo - tosin rata on muuttunut harjoitusradaksi jo esteellä 3, kun Noki ottaa kiellon niistosta. Ylipäätään koko rata oli aika SUIHKIS! HUPSIS! RÄYH! -sinkoilua ja Noki tuntuu olevan jotenkin ihan hallitsematon. :D Testailin tänään vähän Nokin virittelyä, haukutin, läpsytin kylkiin ja nostatin, minkä ikinä sain nostatettua. Edellisillä radoilla totesin nostattelun alkaneen turhan ajoissa, sillä 6-7 koirakon ajan Nokin hervottoman karjumisen ja hihnassa rempomisen pelkkä katselu&kuuntelukin tuntui vähän raskaalta. :D Niinpä vikalla radalla toin Nokin autosta halliin vain muutamaa koiraa ennen ja nostattelin sitä parin koirakon ajan. No, kyllä se siitä virittyikin. :D Jopa siinä määrin, että radalla Noki luisui ohjauksesta jotenkin suhteellisen omituisesti ja toisaalta ei irronnut putkeen toisessa kohdassa. Nauratti jo radalla, kun ihan ei vissiin ollut homma lapasessa Nokilla, vaan se keskittyi ennemminkin pullistelemaan silmiään ja karjumaan minulle kuin radan suorittamiseen. No, jatketaan tätä virittelyn testailua tulevissa kisoissa. :)Nokin etenemät ovat viime aikoina olleet sellaisia, että ryhdyin silkasta uteliaisuudesta keräämään Nokin etenemiä kolmosluokassa kisaamisen ajalta. Muutos lähiaikojen suorituksissa on merkittävä! :O Jotain on mitä ilmeisimmin tapahtunut ihan viime kuukausien aikana, sillä etenemät ovat harpanneet 4,2 tietämistä yli neljään ja puoleen. Aikamoista. Toki juoksuA alkaa vähitellen näkyä agilitynollissa, mutta jotain on tapahtunut jo ennen sitä, sillä jo tammikuun etenemät ovat pompsahtaneet. Jännä huomio. :)

Ei kommentteja: