perjantai 24. huhtikuuta 2015

Pika ja Noki samalla agilitykisaradalla ekaa kertaa ikinä

Kotkassa Karstunen rakennutti torstaina medikolmosille ja perjantaina maksikolmosille samat radat. Oli tosi hauskaa päästä tekemään mustavalkoisilla samoja ratoja. On niiden osaamisessa ja ohjaamisessa vaan eroja, ei voi muuta sanoa. Toki samanlaisia juttujakin löytyy, ja pääosin ohjaan niitä hyvin samankaltaisesti, mutta jestas, miten eri tavalla esim hypyn kaksi joutuu ohjaamaan riippuen siitä, onko kyseessä maksi vai medi.

Pikasta näkee, että se on vielä kovin kokematon, sillä puomia ennen ja puomin jälkeen ollut hyppy jää tekemättä. Syy on selkeä: hypyt ovat ns. "poikittaisia", joten Pikan pitäisi ihan oikeasti keskittyä katsomaan rataa ja suorittaa hyppy minusta poispäin tai minua kohti. Ei sellaista ehdi, koska NYT ON HEI VÄHÄN KIIRE! POIS ALTA! :D

Nokista puolestaan näkee, ettei sitä ole opetettu irtoilemaan eteepäin samalla tavalla kuin Pikaa. Pikalle oli ihan itsestäänselvää, että jos minä huudan MENEMENE! niin sitten mennään johonkin suuntaan. (Ei välttämättä siihen suuntaan, mihin minä ajattelin, mutta joka tapauksessa johonkin itsenäisesti.) Nokilla ei tuota vastaavaa taitoa ole olemassakaan. Se kääntyy minua kohti, jos jään paljon selän taakse. Ja tämän puutteen takia tänään Noki teki kaksi hyllyä.

Videoilla olevilla radoilla ohjaan A:n alla olevan putken eri tavalla Nokin ja Pikan ratojen kesken. Nokin radalla ohjaus on _paljon_ parempi. Olisi pitänyt tehdä sama myös Pikalle, sillä tuo vain toimi ihan hemmetisti paremmin. Kun koiran sai heitettyä A:n jälkeen olleelta hypyltä seuraavalle hypylle, pääsi irtoamaan seuraaville esteille todella paljon tehokkaammin kuin valssilla A:n vasemmalle puolelle vaihtamalla. Nokin etenemä oli 4,65m/s ja nollalla oltaisiin noustu viidensiksi. Voittajasta jäätiin pari sekuntia, eli hyvin me taas pisteltiin menemään. :) Ja Pikkarikin suihki menemään sellaista kyytiä, että kiirettä piteli allekirjoittaneella. :)


Ei kommentteja: