sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

senttejä kerrakseen

Nyt on Nakusen lauma koolla taas. Ja koska Nakusen perheen mittaaminen on helpompaa kuin Karvasen perheen mittaaminen, tartuin tuumasta toimeen.

Olen kysyttäessä sanonut, että Noki on ehkä 47cm korkea. Kolasta olen sanonut kysyjille, että se on jotakuinkin 50cm korkea. No ei. Ei kyllä. Tuohon kuvassa olevan puiseen mittaan on laitettu kaksi himmeästi näkyvää viivaa mustalla tussilla. Ylempi viiva on 50cm ja alempi viiva on 47cm.

Nokin säkä kohoaa jonnekin lähelle viittäkymmentä ja Kola.. Niin. Sen takaa ei koko mittaa ede näy. :D Se on siis 52-53cm korkea.

Pikkarin korkeus on tullut mitattua (yllättäen :D ) niin monta kertaa, että se nyt ei yllättänyt. Se on jotakuinkin täydellisen kokoinen medikoira.

Olihan se sitten mitan seinään teippaamisen ja kaiken virittelyn takia pakko hyödyntää tilannetta vielä sen verran, että tavoittelin Nokin kanssa medikorkeuksia. Voin sanoa, että 49cm korkean koiran käskeminen paikalleen, jalkojen asettelu harottamaan, namien virittely käteen, toisen käden asettelu kameran kuvausnappulalle, kurottaminen Nokin edessä olevaa lattiaa kohden ja toisella kädellä kurottaminen kameran kanssa mahdollisimman kauas koirasta - se EI ole helppoa. Ja sillä metodilla ei saa teräviä kuvia. ;) Mutta kyllähän sen Nokinkin saa matalaksi. Harmi kyllä pylly jäisi makseihin, vaikka etuosa siirrettäisiinkin medeihin. Eikä kaksijalkaisella medillä taida pärjätä - ei, vaikka ne kaksi jalkaa olisivat Nokin maailman kultaisimmat etujalat.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Säkä mitataan niskasta.

emilia kainulainen kirjoitti...

Säkä mitataan säkästä. :) http://www.dlc.fi/~mattiera/Kuvat/Yleiskuvat/sakakork.jpg