tiistai 18. huhtikuuta 2017

niin hyvät treenit

Nokin treenit olivat ihan 10+. Vaikka tiedän sen keppiosaamisen olevan ihan huippuluokkaa, Noki onnistui silti yllättämään. Radalla kepeille lähestyminen oli etenkin maksikoiralle niin hankala, että luulin jopa Nokin tarvitsevan kepeille menoon apua. P*skanmarjat. "Älä jaksa yliohjata", tokaisi Noki ja meni läpi ohjauksestani. Yritin siis sylkkärihenkisesti vetää Nokia paremmalle linjalle, kun kepeille lähestyminen tapahtui niin hankalasta "täydestä" avokulmasta. Eihän Noki vaivautunut tälläistä ylimääräistä mutkaa tekemään, vaan sanallisella käskyllä jätti minut huitomaan omiani ja meni suorinta reittiä kepeille. :D

Pikankin kepit alkavat olla aika makeat, vaikka itse sanonkin. Ensimmäisellä suorituksella en saanut Pikaa kepeille, kun vedin sitä niin voimallisesti pois kepeiltä. Loogista. Toisella suorituksella tein Iinan ohjeistuksella sylikäännöshenkisesti, ja hopsan! Sinne sujahti. Pika on tosiaankin alkanut nähdä vaivaa kepeille taipumisen kanssa. Hyvä Pika! Tehtiin Pikan kanssa myös juoksuA:ta, joka sujuu tällä hetkellä käsittämättömän hyvin. Ei olla treenattu oikeaa suoritusta mitenkään, sen kun vaan käskyllä pistän Pikan juoksemaan. Pidän yllä myös pysäytysA:ta, joten tehtiin myös pysäytyksiä. Yhden kerran Pika tuli pysäytyksestä lupaa kyselemättä läpi - tosin tuollakin kerralla se kyllä teki pysäytystä - ei juoksuA:ta - kunhan vain vapautti itse itsensä ennen minun lupaani. Taidan ruveta käyttämään juoksuA:ta nyt ensin ratatreeneissä ja sitten siirrän sen myös kisoihin. Käännöksiä en varmaankaan ihan heti rupea tekemään, mutta suorien poistumisten kanssa olisi ihan superia päästä juoksemaan A:ta. :)

Papu teki siivekkeen kierron kautta suoraa putkea ja sen lisäksi mutkaputkesta poistumista putken "taakse". Eli harjoiteltiin sitä, että kun näytän kädellä "niistoa" putken suulla, Papun pitää kääntyä käteni näyttämään suuntaan. Se sujui tosi hienosti. Niin sujui myös siivekkeen kierrosta putkeen pinkominen. Papu haki putken suun mainiosti, vaikkei lähestyminen ollutkaan joka kerta suoraan kohti putkea. Papu irtoaa siivekkeen kiertoon näppärästi ja hallitsee tällä hetkellä paikalla istumista sen verran, että treenaaminen on helpompaa kuin ympäriinsä sinkoilevan vilkkaan ei-istuvan tenavan kanssa. ;)

Treeneistä jäi jälleen ihan superfiilis. Kaikki kolme treeniseuralaistani loistivat osaamisellaan. Hyvä me, hyvä me, hyvä meidän joukkue!
Ei kommentteja: