torstai 6. huhtikuuta 2017

papu treenaa ja kasvaa

Tällä viikolla aloitettiin 2o2o:n treenaaminen sohvatyynyn avulla. Ensin naksuttelin ihan vaan sohvatyynyn päälle kiipeämisestä, mutta nopeasti siirryttiin siihen, että takajalat pysyvät tyynyllä ja etujalat laskeutuvat maahan. Elefanttitreeni tai ihan luontainen lahjakkuus - tiedä häntä - mutta Papu ryhtyi jo toisissa treeneissä tänään tarjoamaan sitä, että nostaa takajalat sohvatyynylle eikä mene 2o2o-paikalle nousemalla ensin sohvatyynylle ja laskeutumalla siitä sitten etujaloilla alas. Noki alkoi tarjota tuota takajalkojen nostoa vasta tosi myöhään ja Pikasta en muista tekeekö se sitä vieläkään, kyllä se luultavasti tekee, mutta ei se sellaista pentuna tai nuorena tarjonnut. Papu selvästikin tietää, että sillä on takajalat. :) Ja onhan sen huomannut muuallakin, kun asiaa nyt tarkemmin pohtii. Papu on tosi ketterän ja kroppansa hallitsevan oloinen. Se pystyy tasapainoilemaan epätasaisilla alustoilla ja kääntymään ympäri normilevyisen puomin alastulolla vaivattomasti. Onhan se varmasti helpompaa, jos tiedostaa takapäänsä. :D Jos takajalat ovat vain mukana raahautuva epämääräinen lihamöykky, niin kapealla lankulla kääntymisestä ja tasapainoilusta ylipäätään tulee ymmärrettävästikin melko haastava tehtävä. :D

Ollaan aloitettu myös paikalla pysymisen treenit. Tässä olen aika myöhäisherännäinen. En ole jotenkin saanut aikaiseksi ryhtyä vaatimaan Papulta paikalla istumista esimerkiksi ruuan jaon yhteydessä. Mutta eipä tuo näytä haittaavan. Tällä viikolla olen alkanut vaatia paikalla pysymistä ruuan saadakseen, ja kummasti se tänään jo nakotti paikallaan, kun laskin kupin sen nenän eteen, ja vapautui vasta luvan saatuaan. :)

Ylä- ja alaetuhampaat ovat nyt irronneet. Yksi kulmurikin tuntui heiluvan hienoisesti. Toivottavasti hampaidenvaihtoprojekti saadaan hoidettua ns. "luomuna" ilman lääkärikeikkoja. Uskon ja toivon niin.
Jääkiakkoilijan hymy

Ei kommentteja: