tiistai 6. kesäkuuta 2017

Pikan kanssa ja vähän Nokinkin

Palaset loksahtelevat paikalleen niin että kopina vain käy. Pikan kanssa homma alkaa luistaa kisa kisalta aina vain paremmin ja sen kanssa tekeminen tuntuu miltei liian helpolta. :) Missä kaikki yllättävät "oho-ai-se-lähti-tuonne?!" -tilanteet? Ja missä kaikki "ÄLÄHUUDAMULLEVAANKATSOESTEITÄ!!!!!" -hetket? :D Niitä ei enää ole. Jos Pikan keppiosaaminen olisi Nokin osaamisen tasolla, voisin ohjata sitä oikeastaan ihan samalla tavalla kuin Nokia. Mutta ei Pika (vielä) kestä ihan samanlaista tykitystä keppien aikana, joten niiden osalta on mentävä ohjausvalintojen osalta (vielä) helpotettuna versiona.

Toki myös sorrun edelleen siihen, että valikoin ohjauksia, joita Nokille en valikoisi. Eikä tuossa olisi mitään vikaa, jos valikointi tapahtuisi sen perusteella, millä saan aikaan nopeimmat etenemät. Mutta liian usein valinta tapahtuu sillä perusteella, että "tämä ei Pikan kanssa onnistu, joten.." Tuosta täytyy päästä eroon. Lisäksi täytyy ryhtyä oikein ajatuksen kanssa keskittymään siihen, että nyt kun vihdoin ollaan todella hyvin samalla radalla, alan ottaa etumatkaa, irrottaa, jättää tekemään yksin, luottaa ja pistää Pikan oikeasti ottamaan itsestään kaiken vauhdin irti.

Eilisen sadesäässä ensimmäinen rata oli osittain kaoottisen kisatilanteen (2 säkäluokkaa kisaa yhtä aikaa ja minun pitäisi olla molemmissa) ansiosta lievää häröilyä, mutta kahdelta seuraavalta tehtiin hyvä ja hallittu tuplanolla. :) Ensimmäisellä radalla Pika meni ohi esteestä, kun rintamasuuntani antoi luvan kaarrattaa. Se on ominaisuus, jota Nokissa ei ole, ja aika harvoin se Pikassakaan onneksi enää tulee näkyviin. Toisaalta erityisonnistumisena on otettava se, että rohkeasti jätin Pikan kääntymään keskenään ja hakemaan seuraavana olevan putken - ja se teki juuri niin kuin piti! Aikaisemmin se olisi vain lähtenyt karjuen saalistamaan jalkojani, mutta nyt se katsoi eteenpäin ja luki rataa minun ja itsensä välissä, vaikka minulla oli reilu etumatka.

Hupsis, kun ohjaajalle unohtuu huppu päähän. Onneksi sen ehtii ensimmäisen putken aikana ottaa pois päästä.. :D


Vitsit, miten mahtavasti putkijarru toimii ensimmäisellä putkella! Tämä on Pikassa ihan uusi ominaisuus.


Neljäs hyppy mennään vääripäin, muutenhan tuossa ei juuri korjattavaa liene. :) Ja Nokin kepit, ne on vaan niiiiin hienot.

Ei kommentteja: