torstai 16. syyskuuta 2010

noki liitää ja liitää

Noki pääsi tällä viikolla sekä keskiviikkona että torstaina liitelemään. Keskiviikkona jaakotettiin ja torstaina tehtiin välistävetoja.

On suorastaan eriskummallista, miten "taipuisa" Noki agilitykentällä on. :O En siis tarkoita, että se vääntyilisi sinne tänne, vaan se taipuu ohjaukseeni ihan käsittämättömän vähäeleisesti ja vaivattomasti. Se ei tarvitse erityisen kovaäänistä ohjausta ja se lukee ohjaustani ja liikkeitäni, vaikka (Katjaa lainatakseni) olen ketterä kuin kananmuna.

Jaakotuksessa Noki melkein tippui riman päälle hypyssä, kun käännyin ohjaamaan sitä hypyn jälkeen takaisin tulosuuntaan. :O Kola ei takuulla tee samoin. Se tykittää kohti vastakkaista seinää TÄYSILLÄ eikä ilman voimakasta käskytystä käänny. (Tai näin ainakin uskoisin olevan, vaikken ole harjoitellut jaakotusta Kolan kanssa kovinkaan paljon.)

Välistävedoissa Noki tuli nätisti hyppyjen välistä, kun vedin sitä itseäni kohti vastakkaisella kädellä, ja taipui seuraavalle hypylle pienellä käsiliikkeellä.

Täytyy opetella jotenkin ihan uusi ja erilainen lähestymistapa radan suorittamiseen Nokin kanssa. Ei karjumista ja enemmän saattamista esteille.

Tänään sain olla itsekseni erittäin ylpeä piskistäni. Se osasi kosketusalustan avulla tehdä kontakteja ällistyttävän hienosti! Puomin kokonaan läpi suorittaminen on edelleen haasteellista, koska ollaan keskitytty oikeastaan sataprosenttisesti harjoittelemaan puomin alastuloa. Mutta luottavaisesti uskon, että puomista ei tule mitään ylitsepääsemätöntä haastetta, kunhan kontaktit ovat hallussa. Ja ne ovat tällä hetkellä paremmassa kunnossa Nokin kanssa kuin Kolalla oli vielä ennen kesää!

Nokin vahvuudeksi on ehdottomasti luettava myös se, että se keskittyy minuun treeneissä täydellisesti. Se tekee, mitä pyydän ja lopettaa tekemisen, kun päätän lopettaa. Se ei karkaa muiden koirien luo, vaikka pysähtyisin kuuntelemaan kouluttajan ohjeita. :)

(.. JA HUOM! Siis lasken tässä yhteydessä treeneiksi ne hetket, kun tehdään sen kanssa treeniä.. Odotteluaikana se ei todellakaan keskity minuun. Huoh.. :D Noki villiintyy karjumaan kateellisena, kun joku ryntää putkeen. Ilmiselvästi etenkin putken rytinä saa Nokin ihan lieskoihin. Niinpä harjoittelemme odotteluhetkinä hiljaa odottelemista. Siinä riittää todennäköisesti haastetta tuleviksi vuosiksi..)

Mahtava rakki! :)

...ja toooosi outo ohjattava agilityssä...

Ei kommentteja: