keskiviikko 9. maaliskuuta 2011

Iippa kohtaa veroisensa

Karjumisessa vain harva pärjää Nokille. Nokin ääni on jotain aivan kauheaa ja se käyttää ääntään riehuessaan ajoittain.. noh.. liikaa. :D Nokin karjunta on sellaista, että itse en osaa ottaa sitä yhtään vakavasti eikä se minun korvaani kuulosta pienimmässäkään määrin aggressiiviselta vaan sahajauhopään sisällöttömältä ja ei-ainakaan-pahantahtoiselta äänikakofonialta. No. Kaikki eivät tietenkään ole samaa mieltä ja Iippaa tuntemattoman korvaan ääntely varmaan kuulostaa hurjalta. Myös tiistain agilityryhmän terrierit ottavat pultit Nokin ärjynnästä ja joku kerta Iippa ehkä saa köniinsä metelin takia.. Nyt tiistaina Iippa yhtäkkiä pääsi kaulapannastaan irti yrittäessään karjua lähellä haukkuneelle russelille eikä Iippa varmaan ehtinyt edes tajuta olevansa irti, kun se hihnan liikkumista rajoittavan ominaisuuden kadottua siinä samassa pomppi karjuen russelin lähellä. Mutta nopeammin kuin minä ehdin edes avata suutani - saati sanoa "kissa" tai "IIPPASAATANA" - niin russelin omistaja oli nostanut omansa tilanteesta pois. Nokilla eivät kierrokset jääneet hyrräämään vaan yhtä nopeasti kuin se oli alkanut karjua, se myös lopetti todetessaan, että "hyvä meteli, mutta jäi nyt kesken".

Aika vaikeaahan tuossa tilanteessa on todistella, että "ei se mitään pahaa.." tai "ei se pure..." tai "no se on vaan urpo.." kun russeli ei varmaankaan olisi ottanut urpoilua kovin kevyesti vaan olisi vastannut huutoon hampailla.

No. Nyt olen yhä varmempi, että Iippa ei ollut menossa hammastelemaan russelia. Ja miksikö?

Tänään Iippa kohtasi veroisensa. (hihihihihihi)

Mentiin Anun, Taran, Robinin (eli Räyhiksen) ja Nokin kanssa lähimetsään ulkoilemaan. Räyhis on nimensä ansainnut ja nimensä mukaisesti Räyhis piti leijonan karjuntaa yllä myös tänään. Aikaisemmin Räyhis on saanut räyhätä ja muut koirat ovat toimineet hyvin ymmärtäväisesti Räyhiksen kanssa. Mutta Iippa on toista maata. Se ei ole koskaan kunnioittanut saati ymmärtänyt Räyhiksen räyhää, vaan on lähtenyt kilparäyhäntään. Niin myös tänään.

Räyhis karjui ja jossain vaiheessa Iippa sattui olemaan ihan vieressä. Iippakos siitä innostui räyhäämään myös, mutta tilanne ei vaikuttanut minusta metelistä huolimatta alkuunkaan tappelulta. Konsulttipojat karjuivat silmät pullistellen toisilleen, mutta mitään sen kummempaa ne eivät sitten saaneetkaan aikaiseksi. Sisällötöntä äänikaaosta. :D Ja kun oltiin siinä sitten vähän karjuttu, niin sitten sulassa sovussa kylki toisen kylkeä viistäen kuljettiin polkua ja nuuskittiin keltaisia hankia. Eleisiin ei jäänyt _pienintäkään_ pullistelua, äijäilyä/konsultointia, tuijottelua tai väistämistä. Ei niin mitään. Ja hetken kuluttua taas hieman karjuttiin niin että tukka hulmusi. Ja sitten taas lenkkeiltiin täysin sovussa.

Oli se melkoisen viihdyttävä näky. :D Ihan tuli sellainen olo, että jollain tasolla sahajauhopää kohtasi sahajauhopään.

Räyhis ilmeisesti hämmästyi niin Iippasen vastakarjunnoista, että päätti humpata Iipan suohon. Iippa ei tietenkään moista homostelua katsele, joten taas piti vähän karjua ja ärjyä. Räyhis ei ottanut nokkiinsa eikä Iippakaan kaikesta epähomoudestaan huolimatta näyttänyt erityisen loukatulta. :D

Ulkopuolinen olisi epäilemättä luullut, että karjuminen on rehellistä koiratappelua ja kohta lentää veri ja suolenpätkät. Minua ennemminkin nauratti. Noki on tottunut siihen, että se saa ihan vapaasti käyttää kamalaa ääntään ja jengi vain tyynesti ottaa karjunnan korvakäytäviinsä käsiteltäväksi. Samaan on tottunut myös Räyhis. Ja onhan se jollain tasolla omistajasta aika vahingoniloa aiheuttava tilanne, kun räyhääjä kohtaa vertaisensa ja joutuu sietämään kohtelua, jossa itse on yleensä vain tuottavana osapuolena. :D

Lenkki alkoi ja päättyi erittäin sopuisissa merkeissä. Sata metriä ennen lenkin päättymistä Räyhis yllätti Iipan - ja erityisesti itsensä - asettumalla leikkiasentoon Iippasen edessä. Ja miten reagoi Iippa, joka on hetki sitten ärjynyt, että "saatana en oo homo saatanan homo!"?

Iippa reagoi leikkiasentoon häntää vispaamalla ja hyppimällä leikkihyppyjä. :D

..on se hauskaa, kun on koira, jonka pää kestää ja kuppi ei mene nurin vaikka miten karjuisi ja homostelisi..

1 kommentti:

Anu, Robin ja Tara kirjoitti...

Haha, todellakin, Räyhis on kohdannut vertaisensa huutajan. Eunukkikuoro Huutajat? ;)