torstai 31. maaliskuuta 2011

"Se vaan haukahti."

Sitten pentuaikojen Kola ei ole ollut tilanteessa, jossa sen reviirille saapuu vieras ihminen silloin, kun minä en ole paikalla. En siis ole halunnut testata, miten Kola vahtii reviiriään yksin ollessaan. Nokikaan ei ole koskaan joutunut tilanteeseen, jossa olisin päässyt seuraamaan sen omatoimista päätöksentekoa vahtitilanteessa.

No. Nyt sekin sitten on testattu. Tuloksia tosin en ole päässyt varmuudella totuudenmukaisesti kuulemaan, että sikäli meni hukkaan hyvä (????) empiirinen testi.

Vesivahingon jäljiltä täällä on hurissut jo kai pari viikkoa kuivausmasiina. Tänään töistä tullessa yhtäkkiä tajusin, että täällä on hiljaista. Ensimmäiset sekunnit koin iloa. Jee. Hiljaista! Sitten aloin hiljalleen tajuta, mitä se käytännössä tarkoittaa. Ensin sekin huvitti. Hehe. Koirat on olleet ottamassa täällä sitä/niitä ihmisiä vastaan. Mutta aika nopeasti katosi pohjamutia myöten huvittuneisuuden tunne.

Kola on siis ollut täällä ottamassa vastaan itselleen vierasta miestä, joka tulee kantamaan täältä kamaa ulos. Öööööö. Ja se ainoa ohje, jonka kuivauskonetta tuoneelle miehelle annoin - vietyäni miehen sivusta seuratessa Kolan pannasta taluttamalla vessaan oven taakse - että kuivauskoneen hausta pitää ehdottomasti ilmoittaa etukäteen minulle. Kerroin syyn. Vanhempi koirani inhoaa vieraita ihmisiä. Kerroin, että miehen ei todellakaan tarvitse päästää Kolaa vessasta pois, kun saa kuivauskoneen asennettua. (Lähdin siis itse töihin miehen jäädessä asennuspuuhiin.)

Näistä lähtökohdista tuntuu käsittämättömältä, että mies tuli tänne ilmoittamatta. Ja kun soitin perään ja tiedustelin, että mahtoiko äijä saada hammasta ja että miksei minulle ilmoitettu etukäteen, niin vastaus oli "oho ai pitikö ilmoittaa?"

Aika hemmetin riskillä se äijä on tänne marssinut.

a) Kotini on aika pikkuruinen. Kola ei pääse halutessaan väistämään kovinkaan kauas.

b) Kola on takuulla pitänyt meteliä, vaikka puhelimessa mies väitti Kolan vain "vähän haukahtaneen, kun soitin ovikelloa".

c) Mies tulee ja ryhtyy kantamaan täältä tavaraa ulos.

d) Edes minä en tiedä, onko Kolalla tiukassa tilanteessa kuinkakin pieni kynnys käyttää hampaitaan.

e) En pysty vannomaan edes Nokia täysin turvalliseksi tilanteessa, jossa se vahtii reviiriään. Joo. Noki on höhlä ja kiltti jne jne, mutta silläkin on todistetusti vahtiviettiä.

f) Jos koirat olisivat yhdessä keksineet ryhtyä vahtimaan kotiaan, niin siinä olisivat olleet miehen lisäksi vaarassa myös koirat, sillä tuskinpa mies olisi tyynesti ottanut hampaat nilkkaansa.

Ärsyttää todellakin. Olisi "ihan jees", jos saisin itse valita, haluanko pistää Kolan (ja Nokin) tilanteeseen, jossa on mahdollisuus, että Kola joutuu mielestään liian ahtaalle ja keksii käyttää hampaitaan.

3 kommenttia:

Katja kirjoitti...

Meillä ainakin molemmat piskit pistäisivät sellaisen konsertin päälle, Ronjan en uskoisi käyvän kenenkään päälle, mutta Remusta en menisi takuuseen..

Minna kirjoitti...

Meillä käy siivooja. Olemme olleet paikalla silloin kun hän tulee ensimmäistä kertaa, mutta sen jälkeen hän on ollut oman onnensa nojassa. Totti kyllä näyttää pitävän hänestä eikä silleen aiheuta lisäjännitystä meille. Pikkupentu on vielä vähän kysymysmerkki.

Totti päästää aivan hirveän rähäkän kun ovikello soi, mutta sisällä vieraalle tuodaan leluja. Onneksi kuitenkin meille ei pääse vieraat tietämättämme sisälle.

Partasen emäntä kirjoitti...

Voi jessus mikä ääliö. Se mies siis. Tuossa olisi voinut käydä huonosti.

Vaikka molemmat omat koirani ovat todistettavasti päästäneet vieraita sisään, en etenkään Partiksen kohdalla voi vannoa, etteikö se _saattaisi_ tehdä jotain.

Noiden tilanteiden välttämiseksi minulla on väliovessa hyvin selväsanainen lappu mahdollisesti vaarallisesta vahtikoirasta ja käsky soittaa annettuun numeroon ENNEN sisälle menoa.