sunnuntai 27. marraskuuta 2011

oman seuran kisoissa Hyvinkäällä

Kaksi agistarttia ja tuloksena 10 ja toiselta HYLly.

Ja päällimmäisenä tunteena on todella puhdas ärsytys. Ei ärsytys Nokin suorituksen takia. Ei ärsytys oman suorituksen takia. Vaan ärsytys siksi, että rata oli aivan perseestä ottaen huomioon Hyvinkään hallin alustan liukkauden.

Molemmilla radoilla oli pätkiä, missä koira kiihdytetään kovaan/täyteen vauhtiin ja sitten pitäisi kääntää koiraa 90-180 astetta hirmuisesta vauhdista. Etenkin takanurkassa nämä käännökset kaatoivat koiria tai saivat ne kiertämään seuraavan hypyn, kun kroppa ei vaan ilman kaatumista tai liukastumista olisi kääntynyt hypylle. Tuomari ei ollut MITENKÄÄN huomioinut, että alusta on tuollaisella radalla koiralle suoraan sanottuna vaarallinen. Kaksi maksikakkosta hyppäsi suoraan päin muuria niin kovasti, että muurin tolppa kaatui tai muuri hajosi. Ja useampi koira meni takanurkassa kyljelleen. Lisäksi kaarroksissa näki puusilmälläkin, että koirien kaarrosten suuret linjat johtuivat siitä, ettei tassuille ollut pitoa. Etenkin bortsut, belgi ja muutama muu erittäin nopea koira kärsi ja meni aivan varmasti todella suurella loukkaantumisriskillä.

Noki tuli ohi yhdestä hypystä. En tiedä, johtuiko ohitus liukkaudesta vai minun ohjauksestani, mutta minua pelotti tuo kohta mukaan lukien Nokin puolesta useassa kohdassa. Muuri oli sijoitettu esim. niin, että koiran piti hypätä se takaakiertona - ja voi sitä muurin palojen lentelyn määrää. Ponnistaminen muurille näytti todella vaivalloiselta lähes kaikilla koirilla.

Enpä ole yksissäkään kisoissa tähän mennessä nähnyt yhtä paljon kaatumisia ja hypyissä epäonnistumisia. Ja toivottavasti ei jatkossakaan tarvitse nähdä. Aika vahva tunne on, etten halua enää pistää Nokia tuollaista riskiä Hyvinkäällä ottamaan. En pysty elämään itseni kanssa, jos se teloo esimerkiksi selkänsä kaatuessaan tai katkoo kinttunsa.

-------

Jotain tuli kuitenkin myös opittua. Noki pudotti ensimmäisen riman, kuten se teki myös viikko sitten. Ja nyt pystyin näiden kahden pudotuksen perusteella päättelemään myös syyn. Nokille tulee liian kiire, jos minä lähden liikkeelle samalla, kun Noki suorittaa vielä ensimmäistä hyppyä. Pitää siis jatkossa malttaa odottaa, että Noki on tullut hypystä yli ennen kuin itse lähden juoksemaan.

1 kommentti:

Jaana kirjoitti...

Minä olen päättänyt, etten talven aikana Hyvinkäälle mene, vaikka siellä olisikin tarjolla houkuttelevia kisoja lämpimissä sisätiloissa. Tuo liukkaus pelottaa. Friida ei osaisi varoa sitä yhtään enkä itsekään usko osaavani riittävästi ohjaamisella ennakoida liukkautta. Onneksi Nokille ei käynyt mitään.