maanantai 11. maaliskuuta 2013

valssia valssia vaan

En halua millään antaa periksi typerän haastavan inhottavan kivan ällöttävän valssin kanssa. Ja tänään tuli ensimmäistä kertaa sellainen tuntuma, että pääsin jotenkin purkamaan sitä väärää asetusta, joka aivoihin on taottu vuosien aikana. Löysin netistä Cleanrunin footwork -videon, joka naksautti jotain muutosta liikkeelle. Tajusin nimittäin, että ihan turha keskittyä yhtä aikaa käsiin ja jalkoihin, jos siihen ei vain kykene. Niinpä päätin tänään jättää Kolan treeneissä ohjauksesta kädet kokonaan pois.

Päätin ajatella, että valssi on jalan painallus, jonka teen oikea-aikaisesti ennen kuin Kola ponnistaa hypylle ja askellus tapahtuu siivekkeen luona jotakuinkin koiraan päin. Toki niiaukset ovat tällä hetkellä tosi korostuneita, mutta tuollaista tässä nyt tarvitaan, kun haluan päästä irti vanhasta tavasta. Tuosta pystynee ajan kanssa muovaamaan hienovaraisemman ohjauksen, kunhan saa ajoituksen ja paikan ja suunnan ensin haltuun (ilman niitä typeriä käsiä).

Hidastettujen videoiden katsominen on todella mielenkiintoista ja ne avaavat ajoituksen merkityksen ihan uudella tavalla. Lisäksi videosta pääsi näkemään, miten koiran vauhtiin vaikuttaa ajoissa ja päättäväisellä äänensävyllä annettu putki-käsky. Kola suorastaan ampuu eteenpäin käskyn kuullessaan ja käskyn antohetken todellakin huomaa, vaikkei videossa ole ääntä.

Takaperinaskeleita on edelleen, mutta en enää sipsuttele epävarmasti - ja uskallan lähteä liikkeelle huolimatta siitä, että ohjaan Kolaa! Jesh!


2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mahtavaa, kiitos näistä videoista! Tästä saa todellakin ajattelemisen aihetta. Lisää lisää lisää!

nimimerkillä toinen valssin kanssa taisteleva

-mara- kirjoitti...

Hidastuksesta näkee kuinka hyppääjän nivelet yms. on melkoisessa rasituksessa.Nyt ymmärrän miksi ylipainoa ei saisi olla ja paikat tulee olla kunnossa.