torstai 7. toukokuuta 2015

ei oo todellista?

Poikkeuksellisesti jaan blogissani face-päivitykseni, koska koen tulleeni äärimmäisen väärin kohdelluksi, enkä noin keskimääräisesti ota tarpeettomasti ja syyttä päälle kaadettua paskalastia kovinkaan hyvin (enkä varsinkaan kovinkaan hiljaisesti) vastaan.

"Wau. Minua ei ole vielä koskaan kohdeltu rakkaaseen harrastukseeni liittyen yhtä huonosti kuin tänään. Kesken Racinelilta kohtalaisen kovalla rahalla vuokratun vakiovuoron kentälle marssii seuraavan vuoron vuokrannut sakki, sättii ja räyhää, vaikka itse olin Pikan kanssa vielä suorittamassa rataa. :O  Ehdin siinä radan kesken huudahtaa, että "kello on vielä minuuttia vaille!" mutta sättiminen jatkui. Sain jatkettua rataa sen verran, että pääsin palkkaamaan Pikan, mutta ihan takuulla Pika huomasi, että jotain meni pieleen, kun addrenaliini syöksähti aika vahvana vereen täysin asiattomasti käyttäytyneiden ja radalle meidän vuorollamme marssineiden henkilöiden toimesta. :O 
Meille kerrottiin varmana faktana, että hallista on oltava ulos klo 19.00, eikä hallissa saa tuon kellonlyömän jälkeen olla edes laittamassa ulkokenkiä jalkaan. Lisäksi meille kerrottiin, että treeniajan päättyminen määrittyy halliin seuraavana tulevan henkilön kellon perusteella, EI hallin seinässä olevan kellon perusteella.

Olen jokseenkin mykistynyt. Kerroin näille saapuneillekin, että sitä olettaisi, että saman harrastuksen parissa pyöriviä ihmisiä kohdeltaisiin ystävällisesti. Näköjään alkeellisimmatkaan käytöstavat eivät ole kaikilla hallussa. Suututtaa vahvasti."

 ---------------------------------

Myönnän hermostuneeni myös itse, enkä kyennyt säilyttämään täysin pokerinaamaa, sillä suoritukseni ollessa kesken _kentälle_ saapuneiden käytös oli todellakin ala-arvoista. Eipä ennen tätä hetkeä käynyt pienessä mielessänikään, että vuosia agilityä harrastaneet henkilöt voisivat käyttäytyä noin kohtuuttomalla tavalla jo ihan pelkästään rataa suorittamassa olevaa koiraa kohtaan. Pika ei saanut päättää treenisuoritustaan iloiseen palkkaukseen saati onnistuneeseen suoritukseen, vaan se joutui poistumaan kentältä ärsyyntyneen ja itsestään pois huomion kääntäneen kiukkuisen allekirjoittaneen kanssa.

Toivottavasti saamme siirrettyä vuoromme pois kentältä 4, sillä ei ole mitään kiinnostusta altistaa itseä - saati Pikaa - tuollaiselle kohtelulle enää uudestaan.

2 kommenttia:

Jaana kirjoitti...

Ihan sivusta, viereiseltä kentältä seuranneena sanoisin sinun liioitelleen tapahtumia. Tulijat tulivat tasalta, jolloin teidän vuoro päättyy, jatkoitte kuitenkin treenaamista, jolloin tulijat huomauttivat asiasta, toki asian olisi voinut esittää paremmin. Te veditte herneen nenään ja molemmat provosoituivat toisistaan. Summa summaarum. Suunnitelkaa treeninne niin, että olette poissa kentältä kun seuraavien vuoro alkaa. Ja toisille tyypeille tilannetajuan harjoittelua. Mutta vikaa oli siis kummassakin.

emilia kainulainen kirjoitti...

Seinäkello oli minuuttia vaille ja tämä kuvaus on siis puhtaasti minun kokemukseni. Vastapuolen kokemuksesta en tietenkään pysty kertomaan. :) En siis koe liiottelevani, vaan kertovani omalla nimelläni oman kokemukseni enkä edelleenkään osaa missään kohdin nähdä toimineeni itse väärin tilanteen käynnistymisen osalta. Ja kuten tuossa blogitekstissä myönnänkin, en kyennyt itse pitäytymään rauhallisena, kun tilanne kaikkineen oli niin absurdi. En ollut lainkaan valmistautunut kesken treenien saamaan erittäin töykeää kohtelua - etenkin, kun en itse koe tuollaista hyökkäävää lähestymistä alkuunkaan tavalliseksi kommunikointitavaksi vieraiden ihmisten kesken.