perjantai 15. toukokuuta 2015

juoksuA - missä nyt ollaan?

Pikan kanssa tehdään A:ta edelleen längillä. Ja miksikö? No siksi, että minä kyllästyin ja väsyin ja turhauduin aivan pohjia myöten siihen, että jouduin kyttäämään osumia treeneissä ja kaikki energia meni A:n miettimiseen. Nyt treeneissä askel osuu aina, kun loikkaaminen on fyysisesti estetty. Näin saadaan kummatkin mahdollisuus treenata rataa ja erityisesti sitä, miten A toimii osana kokonaista ratasuoritusta. Kisoissa A on sujunut kohtalaisesti. PuuA:lla Pika pomppasi tosi rumasti, mutta muuten ei olla taidettu ottaa vitosia.

Tänään käytiin Nooran kanssa treenaamassa kontakteja, ja testasin siinä samalla Iinan ehdottamaa palkkauksella vahvistettua juoksua ilman länkiä. Eli kun Pika lähestyy A:n huippua, heitän matalan maanmyötäisen heiton pallolla. Olen tätä joskus kokeillut ja silloin Pikkari ponnistu turhan pomppuisasti A:lta pois. Mutta nytpä ei tehnytkään niin, vaan erotteli takajalat ja siis oikeasti laukkasi, ei loikannut! Jes. :) Ryhdyn varmaankin tekemään A:ta vaihdellen länkien ja matalien palkkaheittojen kesken.

Ja Noki. Niin. Pari kuukautta sitten olin vähän huolissani, että miten me ehditään saada A:lle rutiini ennen kesän arvokisoja. Olisi pitänyt luottaa. Sehän on Noki. Tietysti me ehditään saada rutiini. :) Eilen Iinan treeneissä Noki pääsi tekemään kisanomaisen ratasuorituksen. Radan jälkeen Iinan kommentti Nokin A:sta oli: "Se osuu todella hyvin." Niin osuu. Minä en joudu käyttämään osumiin pienintäkään ajatusta Nokin kanssa. Voin tehdä A:n yhteydessä ihan mitä tahansa, ja Noki tekee oman osansa. Se osuu ainakin tällä hetkellä 100% varmuudella enkä oikein osaa nähdä, että sillä olisi mitään ajatusta siitä, että A:lla voisi pompata. Minulla on toki edelleen oppimista A:lla, kun en vielä hahmota, mihin ehdin ja mihin en. Ja varsinkin siihen suuntaan, että en usko ehtiväni, vaikka sitten lopulta saattaisin ehtiäkin.

Huomenna jatkuvat kisaA-harjoitukset, kun mennään Kotkaan Sandra Deiddan radoille. Tosi kivaa päästä tekemään mustavalkoisilla taas kaksi samaa rataa. :)

Ei kommentteja: