tiistai 25. elokuuta 2015

fyssari

Koirat ovat käyneet fyssaroitavana kerran jos toisenkin, mutta minä olen fyssarilla käynyt viimeksi opiskeluaikana joskus liki 15 vuotta sitten.

Fyssarin tuomio: polvi suoristuu erinomaisesti, koukistuu hyvin ja tuntuu tukevalta. Kehuja sain hyvin pelittävästä reisilihaksesta. Ensin tuntui oudolta, kun en oikein osannutkaan hallita reisilihaksen supistamista ja rentouttamista annetun ohjeen mukaisesti, mutta löytyihän se reisilihas, kun ensin tehtiin treeni kertaalleen terveellä polvella. Ihmeellisesti aivot unohtavat, miten lihasta hallitaan.

Kotiläksy: yhteensä 300-600kpl kahta erilaista reisilihasliikettä päivässä (15 suorituksen sarjoina), jalan koukistamista ja kuminauhatreeniä.

Tällä hetkellä on siis erinomaiset pohjat lähteä kuntouttamaan polvea ihan urakalla siinä vaiheessa, kun koko painon saa taas varata jalalle. Siihen asti tehdään jalan oman painon vastuksella ja kuritetaan reisilihasta, jotta se olisi mahdollisimman hyvässä kunnossa, kun aloitetaan varsinainen kuntoutus.

Ranteisiin ei ikävä kyllä ole mitään taikakeinoa. Valmistaudun siis istumaan ja makaamaan vielä viikon ja toivon, että ensi viikolla ortopedin jälkitarkastuksessa saan luvan laittaa koko painon vasemmallekin jalalle, jolloin ranteet pääsevät kropan kannattelusta.

Eturistiside ja kierukka, olkaa valmiina. Tästä alkaa paluu kisakentille.

Ei kommentteja: