sunnuntai 16. elokuuta 2015

Päivä nro 3

Haavat näyttävät hyviltä. Ystävällisiltä. Polvitaipeessa on mustelmien alkuja, ja jalka on välillä turvonnut. Polvi kuitenkin oikenee hyvin ja koukistuukin jonkin verran. Koukistaa saa 60 astetta ja suoraksi pitäisi saada mahdollisimman pian. Painoa saa varata jalalle 10-15 kiloa, mikä on tosi vähän. Käytännössä siis pelkkä jalan oma paino, ei muuta. Vatsalihakset ovat lievästi kipeät jalan siirtelemisestä. Unirytmi hakee muotoaan, kun makailua on niin paljon aamusta aamuun. Kolmelta ja kuudelta heräsin selaamaan nettiä ja olisin voinut aloittaa uuden päivän makailemisineen. Sain sentään nukahdettua jossakin vaiheessa.

Opittua: kannattaa nousta ylös terve kylki edellä. Kannattaa istua terve kylki edellä. Panacod ei vaikuta minuun väsyttävästi tai sekoita päätä. Minusta puuttuu kai joku ratkaiseva entsyymi, joka auttaisi elimistöä valmistamaan kodeiinista morfiiniperäisiä aineita. Niinpä kipu kyllä vähenee, mutta kodeiini on aika turhaa noin muuten. Oxycontineja en ole syönyt enää eilen ja tänään. Ne olivat sen verran heavyä shittiä, että nukkumiseen meni useita tunteja lääkkeen ottamisen jälkeen. Pää ei mennyt pehmeäksi niistäkään, väsyneeksi kylläkin.

Ja eriyisesti opittua: jalkaa voi kutittaa, vaikkei siinä ole tuntoa. Se on inhottavaa. Säärtä kutittaa, mutta voin yhtä hyvin raapia tätä pädin kosketusnäyttöä, sillä se auttaa kutinaan yhtä paljon ja tuntuukin melkolailla samalta. Kuin raapisi jotakin sileää esinettä. Kutinaan raapimisella ei ole mitään vaikutusta. Kerrassaan inhottavaa.

Olisipa ulkona hengailu helpompaa.. Maahan istuminen ei onnistu - eikä varsinkaan maasta ylös nouseminen. Ja tuolissa istumisen ongelma onse, että painovoima vetää jalkaan turvotusta, mikä tuntuu kurjalta. Onneksi kivut kuitenkin ovat enää vain kalpea muisto ensimmäisen päivän kipuihin verrattuna.

1 kommentti:

Jaana kirjoitti...

Onpas sulla melkoinen syksyn aloitus. Mutta korjattava oli ja priimaksihan tuo jalka tulee varmasti. Viikon päästä liikut jo paremmin. Tsemppiä sairasvuoteelle.

Jaana