maanantai 2. marraskuuta 2015

haasteita ratkomassa

Opetin lauman seisomaan etutassuillaan. Ihan vaan siitä syystä, että olin jotenkin ajatellut sen olevan vaikeaa, mutta sitten keksin miten sen opetan - ja se olikin helpompaa kuin olisin voinut arvata. Ei se ollut edes mikään uusi temppu. Se oli vain 2on2off suoritettuna sohvatyynylle, joka on laitettu seinää vasten.

Pojat läähättivät onnesta, kun kaivelin naksuttimen esille. Alkoi hässäkkä, kun lauma järjestäytyi portin taakse odottamaan ja yksi kerrallaan portin toiselle puolelle etutassuseisontaa tekemään. Ensin tehtiin ihan tavallista 2o2o:ta lattialla olevalla sohvatyynyllä ja sitten nostin sohvatyynyn sohvaa vasten pystyyn.

Kola ja Pika ratkaisivat pulman putkiaivoisesti ja nostivat takajalat pystyssä olevalle tyynylle. Etutassuilla seisonta oli valmis. Noki teki paljon monimutkaisemman päätelmän siitä, mitä tässä ollaan hakemassa. Noki päätteli, että ollaan treenaamassa agilityä, koska 2o2o ON agilityä. Ja koska ollaan treenaamassa agilityä, on olemassa este, joka suoritetaan. Joten olihan se vähän haastavaa keksiä, että mikä este tässä ollaan suorittamassa, kun sohvatyyny on sohvaa vasten pystyssä. Noki kiersi ja kaarsi sohvatyynyn sivuilla ja ympärillä ja yritti keksiä, miten tämä este suoritetaan niin, että lopuksi tullana 2o2o-paikalle. Meinasi pikkueläimen pää piiputtaa ylikuumaksi, kun se lopulta tarjosi maahan menoa ja ruokakupissa seisomistakin. (Kola tarjosi ihan aluksi vaatekasan päälle istumista. Kirkui ja länttäsi takapuoltaan raivolla vaatekasaan ja oli _varma_, että tätä tässä haetaan. Saatoin hihittää.) Kun ei auttanut itku markkinoilla, Noki lopulta ratkaisi ongelman niin, että se hyppäsi sohvalle ja pompahti siitä kyljellään olevan sohvatyynyn reunan yli lattialle etutassuseisontaan niin, että takajalat jäivät sohvatyynyyn nojaamaan. Löytyihän se agilityeste! Lopulta Noki sentään totesi, että nopeampaa on nostaa takajalat suoraan sohvatyynylle ja jättää sohvalle kiipeämisen kautta tehty mutka väliin.

Pitäisi naksutella useammin noille. Pojat kerrassaan riehaantuvat touhusta ja temppujen tarjoaminen on niiden mielestä äärimmäisen motivoivaa puuhaa.

Ei kommentteja: