maanantai 30. tammikuuta 2017

eo-karsinnoissa

Nokin kanssa juostiin kolme rataa. Ensimmäinen meni aamukohmeen piikkiin, joskin kepit olivat super. :) Toinen rata meinasi mennä ihan ohi kokonaan, kun unohduin juttelemaan Papun isän omistajan kanssa. Yhtäkkiä tajusin, että jengi seilaa kakkoskentällä tutustumassa ja minä höpisen omiani pentu sylissä kentän laidalla. :D Jäi siinä kuitenkin sen verran aikaa tutustua rataan, että ennätin kiertää rataa nähtävästi ihan riittävästi, sillä tehtiin Nokin kanssa nolla ja tultiin sillä lopulta sijalle 15. Viimeisellä radalla menen ohjaamaan mitään varmistelematta. Rohkeus maksaa hyllyn verran, mutta tunnelma maalissa on huikea. Uskalsin pistää kaiken likoon!

Papu puolestaan pääsi moikkaamaan äitiään ja siskojaan. Milja ja Noora ottivat Papun vesikoiratreffeille mukaan, joten Papun ei tarvinnut viettää ihan koko päivää kisapaikalla. :) Reippaasti Papu näytti videopätkillä tepsuttelevan itselleen vieraiden ihmisten seassa vieraassa ympäristössä. :)

Papu on päässyt vähitellen Pikan sydämeen. Tänään jopa siinä määrin, että Pika ryhtyi riehuttamaan pentua. Papulla on ainakin toistaiseksi sellainen ajatus, että koska Pika on pitänyt tiukkaa kuria tähän asti, on turvallisempaa retkottaa selällään ja vain olla Pikan "purtavana". Pika siis sanoo kovalla äänellä RÖÖÖÖ RÖÖÖÖÖ! ja suu auki leikkipuree Papun etujalkoja ja kaulaa. Papu Pentunen liukuu pitkin lattioita selällään, kun iso paha Pika karjuu ja tunkee kitaansa Papun kaulaan. Lopulta tämä kaikki johti siihen, että kun Pika hetkeksi lopetti karjumisen, Papu sai aivan julmetunmoisen hepulin. Se ei pysynyt jaloillaan, kun se oli niin hurmostilassa ja räpiköi Pikan jaloissa ainne tänne ja tuonne kuin heikkomielinen. :D Se pursusi hurjaa innostusta Pikan innostamana.

Nokikin harkitsi parin sekunnin verran tänään ryhtyvänsä nuoleskelemaan Papun kasvoja. Se olisi helppo tapa Nokille ottaa Papu osaksi laumaa. Mutta luulen, ettei sitä aivan heti tule oikeasti tapahtumaan. Noki haluaisi, että naamapesu otetaan vastaan raukean rauhallisena seisten niin kuin Kola ja Pika ottavat. Ja tämä tuskin onnistuu Papulta ainakaan ihan hetkeen. :D

Tällä ja viime viikolla on alettu treenata sitä, että Papu osaa jäädä myös ihan ypöyksin kotiin. Ei ongelmia. Pitkiä pätkiä en vielä ole viitsinyt testata, lähinnä kyseessä on ollut vartin pituisista pissatuslenkeistä, joiden aikana Papu on syönyt kotona luuta ja aikuiset ovat olleet minun kanssani lenkillä. Kotiin saapuessa Papu on ollut aivan rauhallinen.

Ei kommentteja: