Kola 16.3.2007 - 27.9.2023

Kola, Gotcha Daredevil
Emä: Zorrazo Sol y Sombra
Isä: Ranchmoonb de Ubrique
Syntymäpäivä: 16.3.2007
Paino: 19kg
Säkäkorkeus: jonkin verran yli 50cm
Terveystuloksia: lonkat: B/C, kyynärät 0, Tgaa-, polvet: 0/0


Kola on ensimmäinen ikioma koirani. Se ei ole päästänyt omistajaansa helpolla, vaan oikeastaan kaikessa (paitsi yhdessä tekemiseen motivoitumisessa) on menty pidemmän ja haastavamman kaavan kautta. Kola ei pidä vieraista ihmisistä. Se ahdistuu helposti monista asioista ja kantaa ikäviä juttuja muistissa herkästi. Toisaalta se antaa harrastamisen parissa kaikkensa ja enemmänkin. Ikävä kyllä tämä ominaisuus kääntyi itseään vastaan siinä kohdassa, kun Kola alkoi lähestyä seitsemän vuoden ikää. Kroppa ei vain kestä sitä raivoa, jolla se harrastaa. Niinpä se tällä hetkellä on tärkeässä herra Ärjylän tehtävässä ja pitää laumassani kuria ja järjestystä - mutta ei enää osallistu agilitytreeneihin, ikävä kyllä.

Kolan kanssa on kokeiltu jos vaikka minkälaisia harrastuksia. Se on tokoillut ykköstuloksen ALO-luokasta. Oltaisiin tokoiltu varmaan enemmänkin, mutta kehääntulotarkastus on Kolan mielestä turhan ahdistava tilanne. Kola on käynyt rallytokokisoissa kertaalleen. On käyty sienestyskurssi (, joka ei sitten kuitenkaan ollut Kolan juttu). Agilityssä Kola kisasi maksi3-luokassa ja ura huipentui ensimmäiseen ja viimeiseen tuplanollaan loppukesästä 2013. :)  Henkisesti uran huippu oli ensimmäinen nolla kolmosluokasta. Se oli Iso Juttu minulle koirankouluttajana. Niin paljon hikeä, kyyneleitä, surua, ylä- ja alamäkiä, onnistumisia, takapakkeja...

Kola on suuri persoona, joka syystä tai toisesta ihastuttaa monia - ja kauhistuttaa vähintään yhtä monia. Kola huolii laumaansa uusia ihmisiä vain äärimmäisen harvoin. Mutta sitten, kun Kolan sydämeen on päässyt ja saavuttanut Kolan luottamuksen, Kola osoittaa monin tavoin, että "oot turvallinen ja kuulut laumaani".


Ei kommentteja: