Pika

Pika, FI-AVA Concurrido Jubileo 
Emä: Concurrido Vivencia 
Isä: Green Perry's Tigger 
Syntymäpäivä 20.9.2012 
Terveystuloksia: tgaa-, lonkat A/B, kyynärät 0/0, prcd-PRA: genotype N/N, clear 
Näyttelyarvio: jun-eri 
Pika uudelleenmitattiin mediksi 24.3.2019 kolmen tuomarin toimesta. Pikan korkeudeksi kirjattiin 42-43cm. 

Pikan saapuminen laumaani oli jokseenkin yhtä suunniteltu kuin Nokin saapuminen. Sain kuulla, että Sannalla olisi pieni urospentu harrastavaa kotia vailla. Lupasin mennä katsomaan, ja sen nyt tietää, miten siinä sitten käy. 

Pika on pienestä pitäen ollut täysin erilainen kuin kumpikaan isoista. (Pika on noin 42,5 senttimetrillä lauman pikkumies.) Se on itsenäisempi ja äänekkäämpi ja sosiaalisempi ja kopterihännämpi. Se tykkää ihmisistä ja koirista. Se viihtyy missä tahansa ja kenen tahansa kanssa. Pikan voi antaa hoitoon mihin tahansa ja se on kuin kotonaan. Se rakastaa pentujen kanssa peuhaamista. Se ei mielistele Kolaa samalla tavalla kuin Noki, mutta ei kuitenkaan tahallaan pyri provosoimaan. Se kunnioittaa Nokia ja Kolaa juuri sen verran kuin on pakko. Pika leikkii Kolan kanssa ajoittain, mikä hermostuttaa Nokia aivan hurjasti, koska siinä on aina se vaara, että homma menee Kolan mielestä överiksi ja tulee kurinpalautus. Pika ei osaa tai halua sellaisesta huolehtia etukäteen. 

Pikan kanssa on treenattu agilityä ihan vauvaviikoista alkaen. (Ei tietenkään esteiden kanssa silloin vaan esimerkiksi tyynylle kiipeämistä ja siitä 2on2off-paikalle laskeutumista.) Kaikeksi onneksi Pika mitattiin kesällä 2014 mediksi. Startattiin ensimmäisissä virallisissa hyppyradan verran heinäkuussa 2014 ja otettiin ensimmäisestä startista nollavoitto. Agilityradat startataan elokuussa 2014 ja toivottavasti noustaan kolmosiin talven aikana.

Pikan kanssa eläminen ei ole tylsää. Se järjestää ihmeteltävää ja naurettavaa miltei päivittäin. Sen reaktiot elämän ilmiöihin jaksavat yllättää enkä edelleenkään osaa aina aivan ennakoida, miten Pika mihinkin asiaan reagoi. Se saattaa täysin yllättäen ja kaikesta aikaisemmin koetusta poiketen vaikkapa uida 10 minuuttia ympyrää keskellä lampea ja lopulta sukeltaa täysin uppeluksiin.

Kesää 2014 voisi kuvata juoksuA:n kesäksi. Pika on ensimmäinen koirani, jonka kanssa on lähdetty katsomaan, miten juoksuA:n kouluttaminen tapahtuu. Projekti on ollut hämmentävän ongelmaton ja nopea. Tulevaisuus näyttää, miten tämä projekti kestää kisakierroksia. :)
Ei kommentteja: