tiistai 28. tammikuuta 2014

apua, passini on vanhentunut!

Passin haltija: Pika Pokémon
Passin haltijan syntymäaika: 20.9.2012
Passin haltijan status: pentu
Passin voimassaoloaika: määräraikainen - päivitettävä aikuisen passiin viimeistään 20.9.2014 tai kun ympäristö toisin määrittää.

..ja nyt on ikävä kyllä käynyt niin, että ympäristön paine pakottaa Pikan vaihtamaan passinsa aikuisen uroksen passiin - vaikkei sisäinen pentukello niin vielä yhtään sanoisi.

Nimittäin herra Tiitiäinen, tuo pehmo, kiltti, nössö, tossukka ja mukautuva otus, on todellakin päättänyt, että tähän päättyivät pennun päivät ja erityisesti pennun oikeudet. Aikaisemmin on ollut aivan mahdoton tehtävä estää Pikaa viemästä lelua Nokin suusta, koska Pika on vilauttanut pentupassia ja se siitä. Peli on pelattu ja lelu Pikan suussa. Vaan eipä enää. Pika esittelee passiaan minkä ehtii, ja Noki murisee päin näköä niin että raikuu. Ei toivoakaan, että Noki suostuisi enää pelkällä pentuloikkalähestymisellä luopumaan aarteistaan.

Tämän lisäksi rajoitetut oikeudet pätevät myös leikkeihin. Ei todellakaan ole enää ihan tosta noin vaan ok, että Pika rynnii Nokin päälle tai painin tuoksinassa käyttäytyy miten sattuu. Ei ei ei. Nokilla kärähtää käämi, jos Pika on liian röyhkeä. Ja silloin Noki ensimmäistä kertaa Pikan elämän aikana ihan aikuisten oikeesti sanoo mur ja Pikan on väistettävä, koska vaihtoehtoja ei ole. (Pikan vaihtoehtolistassa ei ole kohtaa "ryhdy tappelemaan".)

Näin se vain on. Minulle Pikachu on ihan pentupallero edelleen, mutta sillä ei taida tässä asiassa olla juuri mitään merkitystä. Ympäristön sanelemana: Pika on nyt aikuinen. Onnea matkaan, Pikachu!

Ei kommentteja: