lauantai 25. tammikuuta 2014

luottokoira pika

Pika lähti työkaverille kylään. Katja nosti Pikan autoon ja kiinnitti hihnalla selkänojaan. Pika seisoi paikallaan kuin lehmä. Ovi sulkeutui ja vähitellen auton perävalot katosivat näkyvistä. Ei kauhistuttanut. :) Illalla tuli viesti, jonka kuvassa Pika nukkui lattialla. Aamulla tuli viesti, että Pika oli nukkunut työkaverin lasten sängyn vieressä yönsä. Voi suloisuutta. Ja kerrottakoon tässä kohdassa, etten tosiaankaan muistanut Pikaa hoitoon antaessani, ettei se oikeastaan ikinä ole ollut lasten kanssa tekemisissä. Ainoan kerran se on moikannut lapsia pidemmän hetken ajan joskus luovutusikäisenä, kun se kävi luokkani oppilaita moikkaamassa.

Se, etten tätä asiaa muistanut kertoo jotain siitä, miten vahvasti luotan Pikan luonteeseen. :) Pika oli kuulemma rauhallinen ja kiltti ja sai osakseen runsaasti rapsutuksia ja halauksia. Voin jotenkin hyvin helposti kuvitella Pikan pörröisenä ja aivot off-tilassa halausten keskellä. :D Ainoa ongelmatilanne vierailun aikana oli koettu, kun toinen tenavista oli hermostunut pulkkamäessä ja heittänyt piponsa hankeen. Pika oli irti hihnasta, joten se tulkitsi lentävän pipon omalla tavallaan: LELU!! Ja siellä se sitten kirmasi pitkin pulkkamäkeä arvokas aarre suussan. "Se on sisällä tosi rauhallinen, mutta hitsit miten lujaa se osaa myös mennä!" :D Jollakin konstilla pipo oli lopulta saatu takaisin. Onneksi. ;)

Kotiin palatessaan Pika asteli sisälle kuin mihin tahansa asuntoon. "Moro, mä oon Pika ja sä oot kiva!" se tuntui viestittävän saapuessaan. Ei mitään villiintynyttä "MOI IHANA NÄHDÄ RAKAS OMISTAJANI!" -liehittelyä. Laiskahkoa hännän heiluttelua ja lehmänä patsastelua. Vitsi se on koominen. Noki sitä vastoin viestitti hyvinkin selkeästi - ja kovalla äänellä. Se toivotti Pikan tervemenneeksi juuri siihen osoitteeseen mistä ikinä onkaan takaisin tullut. Ei palautusoikeutta! Noki karjui ja möykkäsi. Onneksi Nokissa ei ole toimintanappulaa ääninappulan vieressä, joten se siitä. Nokia turhautti, ärsytti, suututti. Ja Pika oli lehmä.

--------

Ensi viikolla Pika aloittaa seuramme lupaavien koirakoiden varakoirakkona. Pikakin pääsee siis Lotan ryhmään treenailemaan aika ajoin. Se onkin tosi kiva juttu, koska Timon treenejä on vain joka toinen viikko, niin toiset satunnaisesti olevat ohjatut treenit eivät ole missään määrin liikaa - päin vastoin. Paikka on Pikan aina ensi kesän loppuun asti, joten pääsemme myös mm. Jenna Caloanderin koutsaukseen tässä tulevina kuukausina. :) Tosi kivaa!

Ei kommentteja: