sunnuntai 12. kesäkuuta 2011

ekat viralliset :)

Jos on varmasti vesisade ikävä keli käydä kisaamassa, niin täytyy kyllä sanoa, että +30 on myös erittäin ikävä vaihtoehto. Noki ei ollut kovinkaan läkähdyksissä, sillä pidin sen froteeloimen märkänä ja seisoimme varjossa. Mutta omistajalla meinasi kyllä tulla ihan läkähdys eikä ratojakaan pystynyt seurailemaan, kun radan ympäristössä ei näköetäisyydellä ollut varjon varjoa. Totesin, että minulle olisi helpointa ja mukavinta, jos pääsisin katsomaan edeltäviä suorituksia. Niistä näkee hyvin, mitkä voivat olla vaaranpaikkoja.

Hyppärille mennessä itsellä oli jotenkin ihan epävarma olo. En ole treenannut hyppäreiden suorittamista vielä koskaan, joten kontaktiesteiden hidastava vaikutus loisti poissaolollaan. Lisäksi iski epävarmuus keppien osalta, joten menin varmistelemaan niitä kai liikaa. Noki tuli kepeiltä kesken pois, lähti tekemään keppejä väärään suuntaan ja sitä rataa. ;) Muutenkin ensimmäinen rata oli aikamoista sähellystä, mm. rengas tuli suoritettua väärin.

Toisella radalla oli ihana päästä tekemään tuttua agilityrataa. Eniten päänvaivaa ja jännitystä aiheutti se, osaanko vapauttaa Nokin nopeasti kontaktien alastulolta. Lisäksi keppien sössiminen ensimmäisellä radalla aiheutti melkoista tutinaa puntteihin. Rata meni hienosti, kepit sujuivat, rimat pysyivät, osasin ottaa Nokin kontaktilta nopeasti mukaani ja virheitä ei tullut - paitsi toiseksi viimeisellä esteellä.. Noki syöksyi putkelta keinulle ja loikkasi kontaktin yli! Pahuksen pahus. Puomilla olin muistanut jarruttaa Nokia ylösmenolla ja se ottikin ylösmenon siinä kohtaa oikein. Keinussa annoin suhinajarrutuksen ihan liian myöhään ja näin sivusilmällä, miten tuomarin käsi nousi. Kyllä harmitti! Nollarata oli _niiin_ lähellä. Kunpa vain olisin tajunnut, että keinuunkin pitää tietysti jarruttaa. Varsinkin, kun alla on vauhtia nostattava putki. No. Otan tästä opikseni. ;)

Ekalta radalta siis HYL.


Toiselta radalta 5 virhepistettä ja aikavirhe -9.48. :)

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hienolta näytti agirata! Älä sit kuitekaan ala liian nopeasti vapauttelemaan kontakteilta kisoissa vielä ykkösissä ainakaan. Koirat mokomat oppii erottamaan kisat ja treenit ( kuten näit Zilin vuoden tulokas- radalla) ja helposti alkavat ennakoida kontakteilta lähtöä.
Mutta siis tosiaan onnea kovasti ja lisää kisoja!
Hyvä te!
T. Sanna the kasvattaja

emilia kainulainen kirjoitti...

Joo, nyt on kokemus siitä, että meidän vauhti tosiaan virallisissa ykkösissä riittää, vaikka en pyrkisikään ajamaan Nokia liikkeelle kontakteilta nopeimmalla mahdollisella tavalla, joten jatkossa pystyn rauhoittamaan kontaktit paremmin. :)

Oli kyllä hyvä juttu korkata kisaura. Yhdessä päivässä oppi paljon uutta itsestä ja koirasta! :)