perjantai 10. kesäkuuta 2011

hyvinkään epikset

Tälläinen rata oli tänään työstettävänä Hyvinkään epiksissä. Aikamoisia haasteita ja aluksi olinkin ihan varma, että koko homma kaatuu kolmeen ensimmäiseen hyppyyn ja vieressä olleisiin keppeihin. Ei sentään. Annina antoi kädestä-pitäen -ohjausta ja treenailin kuviot kahdella lämmittelyhypyllä kuosiin omaa vuoroa odotellessa. ;)

Myös siirtymä kepeiltä seuraavalle hypylle oli jotenkin hirmuisen pitkä ja koira piti saada kahden houkuttelevan hypyn välistä. Moni epäonnistui, joten päätin "layeroida" (ehhh.. sanasto hallussa..), lähettää Nokin kepeille ja tulla kauas kepeistä vastaanottamaan Nokia seuraavalle hypylle TOSI tiukalla otteella. Kepit menivätkin hienosti, vaikka irtosin Nokista kauas ja sain Nokin vedettyä hyppyjen välistä. Ikävä kyllä olin unohtanut rataan tutustuessa suunnitella, miten toimin sen jälkeen, kun Noki on ohittanut vaaranpaikat ja enää pitäisi hypätä. Näin ollen en itsekään tiennyt, mitä teen, joten Nokikaan ei osannut arvata oikein. :D Noki teki pienen U-käännöksen, jonka aikana minä kasasin suunnitelmat ja sain Nokin kielto ja 5 virhepistettä rikkaampana hypystä yli. Oma moka. ;) Yllättäen.

Kepit menivät suorastaan mahtavasti. Noki löysi kepit ihan itse, en mennyt lähelle auttamaan ja pystyin irtoamaan siitä sivusuunnassa kauas. Harjoiteltavaa riittää siinä, että oppisin vapauttamaan Nokin nopeasti kontaktilta. Nyt olen tottunut siihen, että aina _varmistamalla_ varmistan, että Noki on varmasti pysähtynyt, suunnittelen itse seuraavan liikkeeni ja vasta sitten vapautan. Tähän kuluu turhaa aikaa sekuntikaupalla, joten hommaa on saatava nopeammaksi.





Toisella radalla kuulin puomin jälkeen, miten yksi rima ensin kolahti ja sitten toinen putosi. A:lla kaiken lisäksi Nokin takajalat lipsahtivat pois kontaktilta, joten palautin sen kintut kontaktille ja otin tietoisesti hyllyn. Siinä kahden ikävän vastoinkäymisen jälkeen en enää kasannut itseäni kunnolla, joten Noki teki mitä lystäsi, kun minun ohjaamiseni oli sellaista pullataikinaa. ;D No. Hyvä mieli ja neljäs sija (-5 ja 3,38 aikavirhettä) takataskussa ajeltiin Lahteen odottamaan sunnuntaisia ensimmäisiä virallisia. :)


Videoista kiitos Vidan ja Nanan Sannalle! (Kyllä näitä agilityyn liittyviä Sannoja todellakin riittää! ;)

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tosi hyvältä näyttää teidän meno! Kepit on ihan huiput! Moni SM-kisoihin menijäkin ois noista kateellinen. HYVÄ EMPPU JA NOKI!!!

T. Sanna the kasvattaja

emilia kainulainen kirjoitti...

:O Wau, en itse osannut antaa keppien sujumiselle ihan noin suurta painoarvoa! :D Vanhanaikaisella käsiohjaustekniikallakin siis kykenee opettamaan omatoimiset kepit. ;)

Anna&N&N kirjoitti...

no ihan tosi emppu! ootko sä katellu esmes mun ja neron keppejä?
Jeaps, te karkaatte kyllä tolla menolla kolmosiin huiskis vaan!

toi näyttää niin dum-di-dam -vaivattomalta, eikä "arrgh, eikun tonne, eikun tänne ja ei sinne ja ja ja!"

miten olis valmennusryhmä tai sit muuten vaan ryhmän vaihtoa syksyksi? Talveks ainakin kouluttajien ryhmää vaa..

emilia kainulainen kirjoitti...

Anna, luin valmennusryhmän vaatimukset ja mulla on sellanen fiilis, etten halua noin vakavahenkisesti sitouttaa itseäni jonkun toisen sanelemiin tavoitteisiin.. Rupeaa ahdistamaan, jos on pakko. Ja syksyn ryhmänvaihdoksista konsultoin nykyisen ryhmän koutseja livenä. ;D

Ja btw. en mä tajua, mikä Neron kepeissä on vikana. Niinku oikeesti. Onko niissä joku vika? 8| Eikö se mee niitä ihan hitsin hienosti?