maanantai 4. heinäkuuta 2011

HAU open

Tänään käytiin kokeilemassa HAUn kisoja täällä Helsingissä. Rata oli ihan kiva ja väittäisin sen olleen rutkasti Mikkelin ratoja helpompi. Suoranaisia ansapaikkoja ei mielestäni ollut ainoatakaan, vaan linjat olivat aika letkeän yksioikoisia. Ihanneaika sitä vastoin oli tiukka: 40s.

Tänään ei jännittänyt kovinkaan pahasti, sillä ehdin seurailla rataa ja suorituksia kolmisen tuntia ennen omaa vuoroa.

Omalla vuorolla tuli tehtyä radan puolivälissä yksi ylläripylläriratkaisu, joka ei kuitenkaan maksanut yhtään virhepistettä - vaikka olisi kyllä erittäin hyvin voinut maksaa. Sen sijaan virhepistesaldo nousi vitoseen, kun ihan turhaan rynnistin keppien jälkeen hypylle ja liikkeeni pysähtyi kuin seinään, kun rata jatkuin kyseisen hypyn jälkeen takaisin tulosuuntaan. Mieleen jäivät Nokin ihmettelevät silmät, kun se kääntyi katsomaan, että "mihin hittoon mun siis pitää mennä, kun 20 sentin päässä kuonosta on hyppy, mutta sä lähdet rynnimään taaksepäin?!!" Ei kuitenkaan kääntynyt hypyltä pois, vaan lähinnä pysähdyksistä ponnahti ilmaan ja pudotti riman siinä samalla. Minun moka. Ja kultainen kiltti suloinen kuuliainen Noki noudatti ohjettani niin tarkasti kuin pystyi. Pysähtyi kun pysähdyin ja ponnisti niiltä jalansijoiltaan ilmaan, kun käskin.

Positiivista: 1) Taas tuli opittua yksi asia. Oma liike EI yksinkertaisesti VOI pysähtyä kuin seinään, jos on tarkoitus saada koira esteestä yli. Ihan turhaa ja väärin siis rynniä ja kiirehtiä seuraavalle esteelle koiran edellä, jos oma liikesuunta jatkuu esteen kohdalla koiran näkökulmasta muualle kuin eteenpäin.
2) Noki ei taaskaan mokannut. Noki teki juuri niin kuin ohjasin eikä pyrkinyt kehittelemään kirjaimellisesti _mitään_ omia ratkaisuja. Se toimii kuin junan vessa. Tai ainakin vielä toistaiseksi se tekee niin. :) Ja mikäpä sen parempaa. 3) Noki osasi relata omaa vuoroa odotellessa ja lähinnä nuokkui, kun oma vuoro vihdoin tuli. Lähtöpaikalle mennessä Nokin kone hyrähti täysille ja se puhkui menointoa. :) :)
4) Hypyt olivat kisatilanteessa ekaa kertaa 60 sentissä. Rimat eivät alkaneet putoilla viiden sentin noususta huolimatta.

Negatiivista: Tein jonkun tosi hämärän ja aivan suunnittelemattoman valssihässäkään ihan oudossa kohdassa, koska olikin _paaaaaljon_ nopeampi kuin luulin olevani. Luulin, että en välttämättä edes ehdi hakemaan Nokia putken jälkeen vaan joudun ehkä tekemään jonkun paniikkiratkaisun, mutta täysin yllättäen totesin olevanikin Nokin edellä ihan reilusti.

Lopputulemana siis 5 virhepistettä ja -0,10 sekuntia aliaikaa. :)

Ei kommentteja: