lauantai 16. heinäkuuta 2011

Kola puuhaa

Kolan "uudesta" videolle (13.7.2011 bloggaus) talletetusta taidosta innostuneena ajattelin opettaa Kolan etsimään tavaroita luonnosta. Ajatuksena siis se, että jos joskus kadotan vaikka avaimeni johonkin, Kola osaa paikallistaa ne minulle metsästä.

Ensin harjoiteltiin ihan Ojangon hiekkakentällä sitä, että Kola hakeutuu avainten luokse. Pelkästä luokse menemisestä sai ensin naksun. Koska pelkkä luokse hakeutuminen on ihan liian helppoa eikä Kola tarvitse siihen oikein minkään valtakunnan älyllistä ponnistelua, vaikeutin heti reilulla käpälällä. En naksauttanutkaan avainten viereen hakeutumisesta enkä edes siitä, että Kola haroi avaimia tassullaan. Ja mitä siihen herra Kompressori? No se kaivelee aivojensa perämutkista sen reaktiotavan, jonka opetin sille 2 vuotta sitten sienikurssilla. :O Se kävi avainten viereen maahan niin, että avaimet jäivät nätisti etutassujen väliin. NAKS. Jesh. Palkkasin ensin namilla, mutta se ei jotenkaan nostanut kierroksia eikä saanut Kolaa innokkaasti etsimään. Vaihdoin lelupalkkaan ja kierrokset nousivat hienoisesti. Tehtiin aika monta toistoa hiekkakentällä ja välillä homma toimi paremmin, välillä huonommin. Kola kyllä takuulla haistoi avaimet, mutta ei niinkään innostunut merkkaamaan niitä. Tai sitten merkkasi, mutta vasta monien mutkien jälkeen.

Ajattelin, että jätän homman hautumaan ja vein pojat lenkille lähimetsään. Kuitenkaan en sitten osannut luopua harjoittelemisesta, joten ajattelin testata, miten Kola reagoi, jos vaihdankin yhteen parhaista palkoista ikinä: lentävään keppiin. Muutamien koukeroiden ja kiekeröiden kautta sain kuin sainkin Kolan etsimään avaimia metsästä, merkkaamaan ne maahan menolla tarkasti juuri siihen kohtaan, missä avaimet ovat. Palkaksi ensin kehuja, kun Kola pysyi merkkipaikalla ja sitten lentävä keppi. Mainiota! Keppi ja porkkana -keinoista Kolaan siis toimii _ehdottomasti_ paremmin keppi. :D

Tätä harjoittelua täytyy jatkaa heti tänään myöhemmin. Otan pelkän Komppusen lenkille ja keppi lentää ainoastaan löydettyjen ja merkattujen avainten jälkeen.

1 kommentti:

Minna kirjoitti...

Totin keppihullun emän sai motivoitua sienten etsimiseen juurikin kepeillä. Omistaja ei heittänyt sille keppejä missään muussa tilanteessa.