torstai 5. syyskuuta 2013

me osataan.

Pika kävi tänään Timon treeneissä. Tehtiin valssitreeniä ja saksalaista. Pika irtosi esteille paljon viime viikkoa paremmin. Edelleen kuljen jotenkin ihan kyyryssä ja liikun varovaisesti, mutta se kai on osa tätä pentuaksaamista - ei vaan ole vielä niin paljoa kokemusta pennun alusta asti opettamisesta, että uskaltaisi heti liikkua normaalisti.

Pika teki valkoisia ympyröitä ja mustia ympyröitä ja sen lisäksi harjoitetiin valkoisista neliöistä kakkoselle tehtävää saksalaista ja kokeiltiin samalle esteelle pakkovalssia. (Oho, teen pakkovalssin aika väärin Nokin kanssa. Pikalla homma helpottui, kun käänsin rintamasuunnan oikeaan kohtaan. Huoh.. ;) 


Noki osallistui tänään pitkästä aikaa Juha Ruokosen treeneihin. Kola on käynyt näissä treeneissä viime viikot, koska teemat ovat osuneet Kolan haasteisiin just eikä melkein. Tänään kuitenkin päädyin ottamaan Nokin treeneihin, ja se kannatti. En ehkä oppinut tänään ihan hirveästi paljon mitään (Paitsi, että pituutta täytyy taas vahvistaa. Noki tuli pituuden vinosti, kun siltä käännyttiin tiukasti.), mutta sain jotenkin hirmu vahvalla tavalla kokemuksen siitä, miten paljon me jo osataan ja miten paljon tässä vuoden sisällä on tullut opittua.

Tehtiin Nokin kanssa kaikki kolme treenipätkää ja erityisen sujuvina mieleen jäivät takanaleikkaukset. Nokin voi lähettää ihan jumalaisen kaukaa hypylle, sitten leikata tiukasti takana ja Noki kääntyy ihan hirmuisen hyvin. Kepeillä pystyi vedättämään. Persjättöihin ehti aivan älyttömän hyvin. Valssit pyörivät. Pöytä sujui.

Niin vaivatonta. Niin mukavaa. Niin yhteinen sävel. :) Tälläinen yhdessä rennosti ja kiireettömästi tekeminen ei olisi sujunut vielä vuosi sitten. En olisi ensinnäkään kyennyt painamaan mieleeni kolmea treenipätkää ja luottamaan etukäteen, että "nää ei tuota meille ongelmia". En olisi osannut pyöriä liikkuvassa valssissa. Ei oltaisi osattu yhdessä tehdä takanaleikkausta. En olisi osannut tehdä hyvää persjättöä. En olisi tiennyt, mihin menen lähdössä kutsumaan koiraa - ja ennen kaikkea _miksi_ menen siihen mihin menen. En olisi osannut antaa keppikäskyä välittömästi lähtöluvan jälkeen.

Hyvä mieli. Oppiminen on parasta. :)Jälkikirjoituksena huomautettakoon, että nämä torstait alkavat olla jopa minun mittapuullani melkein liikaa.
7.30-15.15 töissä
15.30 kotiudun töistä
15.35-15.45 pikapissatus koirille
15.45-16.15 välipala- ja vessatauko
16.20 Ojankoon treenaamaan
18.15 Ojangosta Jakomäkeen jäähdyttelylenkille
19.15 Jakomäestä Kivikkoon treeneihin
21.00 Vihdoin kotona.

Aivorassukkani ovat tällä hetkellä täysin OFF-tilassa.

Ei kommentteja: