torstai 26. syyskuuta 2013

iso pieni mies

Pikan puuhailuita ja kasvua on jännittävää seurata. Se ei edelleenkään harrasta Kolan mielistelyä kuten Noki. Se väistää Kolaa ja uskoo Kolan pienintäkin vihjettä siitä, että "nyt on menossa överiksi, sinä mitätön otus." Mutta mielistelyyn Pika ei ole lähtenyt. Kolan ja Pikan asema toisiinsa verrattuna on kuitenkin täysin selvä: Kola on Kola ja Pika ei ole mitään.

Siksi onkin mielenkiintoista katsella, miten Nokin ja Pikan välinen asetelma muuttuu, kun Pika kasvaa. Tänään Noki-rassukka joutui tilanteeseen, jossa sen villapöksyt alkoivat tutista. Päivälenkillä Noki ja Pika alkoivat yhtäkkiä vaania toisiaan. Siis sitä sellaista, että tuijotetaan toisia ja hetken päästä singotaan päin ja aletaan juosta tai painia. Noki vaan ei osaa sitä leikkiä. Tai osaa se alun, mutta ei jatkoa. Niinpä oltiin nopeasti siinä tilanteessa, että Pika ja Noki tuijottivat toisiaan, mutta kumpikaan ei vienyt leikkiä siitä eteenpäin. Ja niinhän siinä sitten kävi, että Nokin (tuon kilttiäkin kiltimmän piilopehmon) pokka petti. Sen häntä laski alas ja silmiin tuli jännittynyt ilme. Pikaakin ehti sen verran ruveta jännitämään lukkiutunut tilanne, että se sanoi hiljaa ja epävarmasti "mur?" Ja se riitti Nokille. Noki ponnahti silmät lautasen kokoisina ehkä metrin korkeudelle ilmaan ja oli hetken aikaa varsin järkyttynyt. :D "EI KAI ME TAPPELEMAAN ALETA?!!!" Noki näytti kirkuvan kuin pikkutyttö. Kun Noki vihdoin pääsi tilanteen tasalle ja huomasi, ettei Pika tosiaankaan haasta riitaa, se sipsutti hätääntyneesti nuolemaan Pikan naamaa. "Ei riidellä, jooko."

Illalla Noki sai treeneihin lähtiessä päälleen takin. Ja se selvästi herätti Pikassa Suuria Tunteita. Voisi melkein kuvitella, että Pikalle kävi se sama kuin nuorelle miehelle, kun näkee ensimmäistä kertaa nätin tytön pienissä bikineissä. Ainoa vain, että Pikalle bikini-efekti aiheutui toppatakista. Pervo. Pika vispasi häntäänsä niin, että hyvä kun häntä pysyi pyllyssä kiinni. Ja nyt illan mittaan Pika on herkutellut Nokin otsalla. Slurps... Slurps... Silmät puoliummessa Pika nuolee Nokin otsaa. Ja Pika ei totta totisesti ole koskaan nuollut sen enempää Kolaa kuin Nokiakaan. Toppatakki ilmeisesti sai Pikan näkemään Nokin ihan uusin vaaleanpunaisin silmin. Nähtäväksi jää, riittääkö Pikan pokka Nokin liehittelyyn tuon laajemmin, sillä Kola ei takuuvarmasti katso moista puuhaa suopein silmin.


Ei kommentteja: