keskiviikko 26. helmikuuta 2014

juostaan lujaa!

Käytiin tänään hallilla rallattelemassa vauhtiympyrällä. Kompsteri on tehnyt talven ajan medihyppyjä - ja niitäkin vain vähän. Tänään tehtiin pitkästä aikaa täysillä menemistä (mediesteillä tänäänkin). Kolan kanssa siinä on sellaista hurmoksellista henkeä, kun Kola menee vaan eteen ihan pelkästään sen voimalla, että kuulee takaansa minun liikkeeni. Noki ei irtoa yhtään samalla tavalla "varauksettomasti" eteenpäin, vaan haluaisi nähdä ohjausta.

Pikalle tehtiin (ihan liian) pitkästä aikaa eteen irtoamista. Ennen joulua tuollainen tämän päivän rataa vastannut pitkä suora oli jostain syystä vaikea. Pika kääntyi pitkältä suoralta sivuun ja ohitteli hyppyjä. Nyt se tuli vain kerran renkaasta ohi, kun ensimmäisellä kerralla ohjasin ihan niin kuin Kolaa, eli hyppysuoran ensimmäisen hypyn ohjaamisen jälkeen pistin juoksuksi - toisin sanoen vapautin omat käteni juoksunopeuden nostatukseen ohjaamisen sijaan. Kolan kanssa se toimii aina, Pikalle tarvitsi ensin kertaalleen kertoa, että rengas suoritetaan, vaikken sitä niin varsinaisesti kädellä ohjaisikaan. Vietiin muistaakseni kolmeen kertaan pallo etupalkaksi hyppysuoran päähän. Videolla näistä suorituksista näkyy yksi. Sen jälkeen ajatuksena oli tehdä jotain ihan muuta - en tosin oikein tiedä mitä - mutta koska en ohjannut mihinkään, vaan jäin lumiukkona seisomaan paikalleen, Pika päätti tehdä hyppysuoran eteen irroten, vaikkei oltu etupalkkaa käyty yhdessä viemässä. :D Onneksi ehdin siinä Pikan horisonttiin katoamisen aikana miettiä sen verran, että käskytin eteen ja ehdin kaivaa palkankin taskusta eteen heitettäväksi.

Nopeasti tuo oppi siis yhdistämään hyppysuoran päähän "palkalle" juoksemisen, vaikkei palkkaa oltu vietykään. Näitä pitää ehdottomasti tehdä PALJON lisää! Pika poimii tällä hetkellä tosi kivasti jo matkanvarrella olevat esteet, mutta tarvitsee vielä etupalkan ainakin ensimmäiselle suoritukselle.

Tehtiin myös muutamia A-esteitä.

Päivän huomio: Pika ei kuuntele sanallista ohjaamista juurikaan. Jos jään selän taakse, se poimii sen esteen, joka viimeksikin on tehty - vaikkei se suoranaisesti olisi etenemislinjalla.. :D Niinpä Pika oli ensin lievästi sekaisin, kun yritinkin saada sen yhtäkkiä A:lle, enkä hyppysuoralle tai kepeille.


Ei kommentteja: