lauantai 1. maaliskuuta 2014

syntyjä syviä pohtimassa

Tänään tehtiin Pikachun kanssa jälleen eteen juoksemista - koska se on kivaa niin koirasta kuin ohjaajastakin.. ;) Saa tykittää täysillä eteen, tulee hiki ja onnistumisia tulee paljon... tai ainakin välillä... No, pari onnistumista. ;) :D

Unohdin jälleen, ettei Pika selkänsä takaa vaivaudu ohjausta kuuntelemaan, vaan olettaa ja tekee sen, mitä aikasemminkin on tehty. Niinpä juoksuA-treenit näkyivät vauhtiympyrälläkin aluksi, eikä Pika vaivautunut edes vilkaisemaan, kun yritin ohjata kepeille A:n sijaan. (Joojoojoo, en mäkään edellisellä suorituksella vaivautunut katsomaan, kun Pika tuli putkesta. Juoksin vaan kädet vispaten ja yllättäen koira ei sitten tiennytkään, että minkä käden ohjausta mahdollisesti pitäisi lukea.;)

Keppejä jouduttiin hinkkaamaan muutamia kertoja, kun Pika ennakoi putkeen lähtöä ja jätti viimeisen välin suorittamatta.

Hauskaa oli silti, ja videolta tuli selväksi, että etupalkan vahti olisi ihan hyvä juttu.. :D Hauskuus ei kuitenkaan kadonnut useiden "oho kappas, Pika, oho, jaa se teki tollee!" -pätkien jälkeen, koska piski piskinen pisteli täysillä (ja puri jälleen etureisiin mustelmia..). Tälläisen vauhtiympyrän juokseminen on kerta kaikkisen palkitsevaa. On ihanaa katsella, miten epäröimättä Pika vain kirmaa minun ohitseni, vaikkei edessä olisikaan palkkaa odottamassa. Lisäksi putkiin irtoaminen on parantunut ihan huimasti, joten sekin aiheuttaa hyviä fiiliksiä. Eikä sekään ainakaan harmita, että Pika kokoaa itseään kepeille tosi hyvin, tekee rengasta sataprosenttisella varmuudella eikä pudottele rimoja. :) :)
Tänään videoin myös A-treeniä. Ajatuksena on siis tehdä juoksari, koska se on kroppaystävällisempi ja nopeampi. Tätä ei olla vielä montaa kertaa treenattu - ja tällä hetkellä kiikun ihan kahden vaiheilla sen suhteen, millä metodilla tätä lähden oikeastaan toteuttamaan. Pikan laukka ei luonnostaan alastulolle todellakaan osu, joten jotain viritelmiä täytyy miettiä. Nyt on tehty nämä muutamat treenit längillä ja niiden kanssa Pika tekeekin ihan mainion A:n. Mutta heti, kun poistan länget tai siirrän niitä kauemmas (en tiedä, onko tässä mitään järkeä ja turhauttaa, kun en osaa itse omaa toimintaani arvioida), Pika siirtää toisen laukan sijaintia liian ylös.

Löysin youtubesta vaihe vaiheelta etenevän juoksuA:n opetuksen boksi-metodilla ja tällä hetkellä se vaikuttaa kiinnostavalta tavalta opettaa juoksari. Siinä on sitä vanhan kansan (ehhehe) hinkkaamisen makua, joka tuntuu Nokin puomihinkkuun jälkeen tutulta ja ehkä siksi turvalliselta. Ensin siis tasaisella opetetaan koira juoksemaan boksin läpi, sitten lisätään häiriötä tasaisella, minkä jälkeen siirretään boksi loivennetulle A:lle ja vähitellen jyrkälle A:lle.

Tein niin tai näin, ehdottoman hyvä juttu on se, että Pika ei edes harkitse, että tarjoaisi 2on2offia A:lla eikä sen enempiä käänny minua katselemaan. Sen fokus on edessä jo valmiiksi. Se ei jarruttele eikä odottele minua - ja tämän postauksen ekana olevalla videolla (joka siis treeneissä tehtiin vasta A-treenin jälkeen) Pika tekee omatoimisen juoksuA:n ja kääntyy sen jälkeen tekemään hyppysuoran. :D Vitsin apina.

Ehkä vain otan ja alan hinkata boksin läpi juoksua, ei se ainakaan haitaksi ole.

Ei kommentteja: