keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

minä myös! minä myös!

Pikkarin ja Kolan välit ovat ystävällisen asialliset. Aamuisin Pikkari vispaa häntäänsä Kolalle ja Kolakin huiskauttaa parit huitaisut. Noin muuten Pikkari kulkee lähinnä Nokin seurassa ja huomioi Kolaa lähinnä silloin, kun Kolalla on joku hyvä lelu tai jos Kolaa pitää syystä tai toisestä väistää.

Mutta onpa Pika näköjään kiinnittänyt huomiota Kolan toimintaan eräässä muussakin yhteydessä. Se on lähtenyt kopioimaan Kolan toimintaa vedessä. Kolahan harrastaa pakkomielteisellä tasolla vedessä olevien kuplien metsästämistä. Se ei ole mikään kiva leikki, vaan Kola uppoutuu touhuun niin syvälle, että ei omatoimisesti touhua pysty keskeyttämään / halua keskeyttää. Se haukkoo vettä niin paljon, että todennäköisesti tappaisi itsensä vesimyrkytykseen, jos saisi jatkaa ilman rajoituksia.

Pikkari kadehtii muiden kivoja juttuja suurella sydämellä, joten ehkä siitä syystä tämä Kolaa _erittäin_  pakkomielteisellä tasolla palkitseva touhu on kiinnittänyt Pikan huomion.

Jo useampaan otteeseen olen nähnyt Pikan harovan vettä etutassuillaan aivan kuten Kolakin tekee.
"Tälleen se huitoo... ja huitoo.. ja huitoo.. ..mutta eihän tässä ole mitään älyä.."

Tassulla läiskyttely saa veden kuplimaan, joten läiskyttelyn jälkeen Kola tuijottaa maanisesti vettä ja odottaa kuplia. Pika ei selvästikään hahmota, mitä Kola läiskyttelyn jälkeen tekee. Pikan ratkaisu on se, että se nuuhkii veden pintaa.

Ja eihän siinä sitten oikeastaan jää paljonkaan vaihtoehtoja, jos toimintaketjun pitäisi jatkua jotenkin nuuhkimisesta eteenpäin. Nuuhkimista tehdään, jos halutaan haistaa jotain. Ja jos halutaan haistaa jotain, varmaankin pitäisi olla jotain, mitä haistella. Ja tällä tavoin muodostuu Pikan versio Kolan ilmiselvästi erittäin palkitsevasta ja hurjan hauskasta puuhasta:

1. Tunnustele vettä tassulla.
2. Nuuhki.
3. Tassu osuu johonkin vedessä tai pohjassa olevaan.
4. Nuuhki ja tunnustele lisää.
5. Jos nenään tulee herkullinen vesikasvin tuoksu ja tassu tuntee vesikasvin, työnnä pää veteen ja syö vesikasvi.

Ja tältä se näyttää, kun Pika kopioi Kolan toimintaa:

Ei kommentteja: