maanantai 7. syyskuuta 2015

ohjauskuvioita kerrakseen

Nyt on käytetty melkoinen määrä tunteja ja aivokapasiteettia eri ohjauskuvioiden pohdintaan. Periaatteessa kaikki viikonlopun ohjauskuviokurssin ohjaukset olivat tuttuja, mutta niiden perusopettamisen ajatus ei ollut minulle alkuunkaan selkeä. Kuten ei myöskään ollut se, mikä kussakin ohjauksessa on Se Juttu.

Turun viikonloppun aikana käytiin läpi vippaus, poikkari, sylkkäri, pakkovalssi, saksalainen, päällejuoksu, kopteri, twisti, persjättö, japanilainen, esteen lukitus yleisesti, puolivalssi, valssi, takanaleikkaus, vastakäännös, jaakotus, kabaikäännös (tai mikähän se oli), flippi, sylivekki, vekki, kepeille ohjaamiset... Ja varmaan vielä joku muu, jota en nyt saa päähäni.

Erityisesti suuren "Tätä me treenataan mun saikulla!!!!" -innostuksen saivat aikaan kopteri ja vippaus. Ja esteen lukitus. Ja.. Hahmotatte ehkä, mitä tarkoitan. Tuli ihan hurja innostus päästä treenaamaan.

Kuunteluoppilaan rooli oli tilanne huomioiden ihan täydellinen juttu. Tietoa kertyi niin hurjasti, että molempien päivien viimeiset treenitunnit menivät jo liki harakoille, kun aivot pursusivat niin paljon sisäistettävää. :D Tuli kovin hyvä mieli siitä, että tunsin ymmärtäväni, mistä puhutaan ja käsittämään ohjausten taustalla olevia periaatteita. Kurssi olisi ollut omiaan minulle ja Pikalle. En luota, enkä näe. Ja tunnen kiirettä kohdissa, joissa ei pitäisi tuntea kiirettä. En näe, mitä Pika katsoo tai mitä se on lukinnut.

Nyt on videoitu listaus siitä, millaisia pikkutreenejä etenkin Pika pääsee tekemään, kunhan saan vähän enemmän vapauksia liikkua ja liikuttaa polvea. Noki puolestaan palaa perustreeniin A:n, keinun ja puomin suhteen, sekä pääsee tutustumaan vippauksen saloihin.

Videot valuvat vähitellen lähitulevaisuuden aikana youtube-tililleni ja videoiden tähtinä loistavat Tea ja Mallu. :) 

Ei kommentteja: