keskiviikko 9. syyskuuta 2015

ruoto jumissa

Noki kävi viime viikolla Riinalla ja tänään palattiin taas Janakkalaan. Ja olihan se ruoto edelleen jumissa. Mutta eipä tuo juurikaan yllättänyt, sillä viime viikolla selkää ei saatu kokonaan auki. Eikä yllättänyt sikälikään, että Nokista kyllä edelleen näki, että selkä on kipeä. Kun se istui, selän lihakset tekivät nykivää liikettä ja selkään koskeminen sai aikaan samaa nykimistä lihaksissa. Kolaan törmäämisen hinta on ilmeisen kova, harmi kyllä.

Ensi viikolla käydään vielä kertaalleen Riinalla, ja toivottavasti sitten on saatu Nokin selkään jousto ja rentous kokonaan takaisin.

Minä puolestaan kävin fyssarilla eilen. Polvi koukistuu jo 120 astetta, joten kuntopyöräily voidaan aloittaa. Suoristamisen suhteen sitten onkin tekemistä, sillä oikea polvi on yliojentuva. Tästä syystä myös vasen täytyy saada palautettua yliojentuvaksi, jotta pystyn seisomaan tasapainoisesti. Blah. Suoristaminen on vaikeaa. En osaa rentouttaa kivulta suojaavia lihaksia - ja sitten toisaalta kipua pitäisi nimenomaan kyetä tuottamaan, koska jos kipua ei tunnu, ei tapahdu myöskään kudosten venymistä. Pitäisi pystyä painamaan polvea suoraksi aste asteelta enemmän, mutta typerät lihakset pyrkivät tahdosta riippumatta suojaamaan kivulta. Meinaa tulla isomman luokan turhauma, kun kykenen suoristamaan jalkaa vain hetkellisesti, ja melkein välittömästi lihakset palauttavat jalan tahtomattani hiuksenhienoon koukistukseen, josta ei suoristumisen lisäämisen kannalta ole mitään iloa. Todella ärsyttävää.

Toinen omituinen ja ehkä vähän hassukin huomio polven suoristamisesta on se, että kun sitten onnistun suoristamaan polvea hetkellisesti ja kivun tunnetta pääsee oikein tunnustelemaan, alkaa samalla kuvottaa ja melkein oksettaa. Jotenkin ajatus siitä, että tuotan tahallani kipua leikattuun polveen aiheuttaa kuvotusta. Olo on vähän sama kuin leikkausta seuraavana aamuna. Kipu oksettaa - vaikkei tällä kertaa edes ole mitenkään hillittömän kovaa. Vastaavalla tasolla oleva selkäkipu ei aiheuttaisi pahoinvointia, mutta jostain syystä leikattu polvi on eri asia.

Ei kommentteja: