lauantai 9. lokakuuta 2010

Noki treenaa ja Kola sairastaa

Kola ei suostunut viime keskiviikkona hyppäämään agitreeneissä hyppyjä vaan meni ali. Kola jää näin ollen nyt määräämättömäksi ajaksi sairaslomalle ja odotan, että saisin fyssariajan sille, niin pääsisi kuulemaan, onko päätös lopullinen. Toivon todella sydämeni pohjasta, että päästään vielä Kolan kanssa jatkamaan.. :/ Se ei hyppää muutenkaan mihinkään vaan kiipeää, joten jostain se on kipeä tai rikki.

Noki ottaa Kolan paikan keskiviikkotreeneissä, joten jatkossa se pääsee treenailemaan kaksi kertaa viikossa liitelyn saloja. Ja onpa se tässä viime aikoina oppinutkin ihan hitosti! Tänään I-HAHin treeneissä tehtiin eteen lähettämisiä, pussia ja A-estettä. Pussissa ei ollut mitään epäselvyyksiä eikä sitä tarvinnut Nokin kanssa mitenkään erityisesti treenata. A:lle Noki jostain syystä karkasi parikin kertaa eikä meinannut millään uskoa, että juu-u, ihan oikeasti ennen tätäkin estettä pitää pysähtyä odottamaan lupaa suorittamiselle. Targetin avulla Noki tekee kontaktiesteet (keinua lukuunottamatta, sitä me ei vielä osata yhtään) mainiosti ja jää ihan oikeaan asentoon etutassut maassa ja takajalat esteellä.

Eteen lähettämistä treenatessa Pipsa-valkku nauroi, että "tätä te ootte näköjään treenanneet, kun Noki tietää niin hyvin mistä on kyse". Joo, sitä olen osannut Nokin kanssa kesällä treenata! :) Noki jättää targetin ja namin sen päällä helposti radan loppuun odottamaan ja tulee kanssani suorittamaan rataa. Tänään näytti jo aavistuksen verran siltä, että kun oltiin ensin treenattu yhdellä radanpätkällä "ETEEEEEEEEEN!" -käskyä ja sitten vaihdettiin toiseen radanpätkään, niin Nokilla syttyi himmeä valo jossain pääkopan uumenissa eteen-käskyn kuullessaan. Se epäröi hieman, mutta irtosi sitten vaikkam miten kauas minusta ja suoritti kaikki edessä olleet esteet. Pipsa oli sitä mieltä, että Noki irtoaa loistavan hienosti minusta. En ole itse moista huomannut, mutta kai se sitten tekee niin. :) Ainoa hankaluus tässä on se, että kun Noki irtoaa niin kauas helposti, niin pitäisi keksiä joku keino, millä saan sen ohjattua oikeille esteille kaukaa. :D (Tai sitten pitäisi itse ryhtyä treenaamaan nopeutta.. Huoh.. ;)

2 kommenttia:

Miia kirjoitti...

Irtoavan koiran kanssahan on helpompaa, kun ei tarvitse itse juosta niin paljoa, jos koira menee esteet omatoimisesti. Opettelet vaan ennakoivaa ohjaamista ja kerrot Ikulle ajoissa minne mennä. Tietysti irtoavan koiran kanssa tarvitsee myös jonkun käskyn, jolla koiran saa lapaseen tiukoissa tilanteissa. Way to go Iikku!

Partasen emäntä kirjoitti...

Voi Kolaa. :( Toivottavasti syy selviää nopeasti eikä ole mitään, mikä ei korjaantuisi levolla ja lihashuollolla!