maanantai 25. lokakuuta 2010

nokin terveystuloksia

Noki on kuvattu ja hyväksi havaittu.

Kyynärät ovat nollia molemmat ja lonkat kauniit A:t. Kyllä nyt kelpaa moista priimakoiraa esitellä ihmisjoukoille!

;)

5 kommenttia:

Katja kirjoitti...

Hyvä Noki ja ihanaa kun voi huoleti harrastaa hyvillä lonkilla ja kyynärillä! :)

Partasen emäntä kirjoitti...

Hienoa, onnea! :) Ja toivottavasti myös selkä on ja pysyy kunnossa.

Miten sen eliminaatiodieetin kanssa muuten kävi, aloititteko sen? Toivottavasti rapsutteluun on jo löytynyt/löytyy pian apu ja Noki saa jatkaa iloista nallepuheiluaan ilman mitään terveydellisiä keljuuksia! :)

Ja noita kuvia katseltuani en voinut kuin jälleen kerran huokailla, miten ihanan värinen se on! :D Tan-merkkisyys hyväksytyksi väriksi heti, vaatii hän!

pimpula kirjoitti...

Aloitettiin eliminaatio, jatkettiin sitä aikamme ja se nyt on mielestäni todettu, ettei rapsuttelu johdu ruokavaliosta. En siis oikein tiedä, voiko kyse olla varsinaisesti allergiasta, koska mitenkään muuten piski ei edelleenkään oirehdi. Korvat ovat kunnossa, silmät ovat kunnossa, huulipoimut ovat kunnossa, kuten myös tassut ja varpaanvälit. Vatsa toimii normaalisti jne.. Eli koira on terve kuin pukki - paitsi rapsuttelee.

Tosin Noki pystyi luopumaan kortisonitabuista, joita söi kevään ja kesän ajan säännöllisen epäsäännöllisesti. Tällä hetkellä ratkaisu näyttäisi olleen Nutrolinin pentuöljy. Eli mahdollisesti Iikku Pieni Nallepuh on jollain tasolla atoopikko tai muutoin herkkä iholtaan ja ylimääräiset rasvahapot (tai mitkä ikinä) auttavat ihoa pysymään kutisemattomana.

Olen ikään kuin kadottanut käsitykseni siihen, mikä Nokille on ns. "normaali" määrä rapsuttelua, joten en oikein tiedä, rapsutteleeko se nyt enemmän kuin pitäisi. Voin toki yrittää verrata Kolan rapsuttelumäärään, mutta olen niin vahvasti sisäistänyt Nokin rapsuttelujen seuraamisen ihan automaattiseksi toiminnoksi, että Kolan rapsuttelut tuntuvat ohittuvan huomiotta, kun taas Nokin rapsutteluita pysähdyn aina seuraamaan. Näin ollen Nokin rapsuttelut tuntuvat aina isolta asialta ja Kolan vastaava rapsutustuokio on vaan normaalia kutinaa. (En tiedä, osaanko selittää, mitä tarkoitan.)

Mutta tärkein pointtini on, että tällä hetkellä Nokin iho voi hyvin, se ei hilseile eikä punota ja pikku-ukko on muutenkin oma pikkuvelimäinen itsensä. :)

pimpula kirjoitti...

..ja eikös olekin hän kovin soman värinen! En osaa edes kuvitella, miltä Iikkunen näyttäisi ilman brezneviläisiä kulmakarvojaan ja niiden tuomaa ilmettä. :D Tan-merkit eivät totta totisesti pahenna koiraa yhtään sen enempää kuin nimi miestä. ;)

Partasen emäntä kirjoitti...

Loistohomma että jokin apu on kumminkin löytynyt! :) Ja jos se on niinkin yksinkertainen juttu kuin öljylisä, niin aina parempi!

Tunnistan hyvin tuon ilmiön, kun ei osaa enää sanoa mikä on sen rakkaan "ongelmalapsen" normaalia käytöstä. Jos Partanen kirputtaa kylkeään, ajattelen vain että sitä kutittaa. Jos Vanu kirputti kylkeään, hälytyskellot alkoivat soida saman tien... jatkuvaan tarkkailuun tottui niin, että kun Vanun oireet saatiin välillä kuriin, sitä ihan hämmästyi, että tällainenko se koira oikeasti olikin! ;)

Jos Nokin rapsuttelu vain jatkuu, suosittelen kyllä otattamaan ne allergiatestit pölyn, siitepölyjen ja homeen suhteen. Eihän se koiraa paranna, mutta voi antaa vinkkiä ongelman suunnasta. Varsinkin jos/kun näyttää selvältä, ettei kyse ole ruoka-aineallergioista.

Palliton Partanen lähettää kunnioittavat terveiset eunukkiryhmäläisille! Joko teillä on muutoksia havaittavissa? Meillä ainoa selvä muutos on ollut snautserihepuleiden yleistyminen ja - yllättäen - treenimotivaation huima lisääntyminen. :) (Mutta se taitaa johtua vain lisääntyneestä ruokahalusta, Partis kun tietää että treenit = ruokaa...)