maanantai 8. toukokuuta 2017

ekat pentutreenit

Papu Pupanen pääsi tänään ensimmäisiin pentutreeneihin, kun I-HAHin kesäkausi alkoi Kivikon lumisateisella (!!!!) hiekkakentällä. Brrrrhh..

Paikalle saavuttiin metelin saattelemana, sillä Papu tahtoi ilmeisesti esitellä koko Kivikon väelle, miten paljon pienestä söpöstä pennusta lähtee rumaa ääntä. :D Meno oli sen verran holtitonta, että olin aika vahvasti valmistautunut sellaiseenkin vaihtoehtoon, että eka treenikerta menee siihen, että ylipäätään yritetään Papun kanssa päästä kartalle sen kanssa, että olisi niin kuin edes vähän tarkoitus keskittyäkin eikä vain häröillä ja karjua. Mutta höpsistä. Kun Papu pääsi hihnasta ja sai ryhtyä työskentelemään, sen keskittyminen oli täysin yhdessä tekemisessä. Se tarjosi siivekkeen kiertoa ihan yhtä hienosti kuin se on tehnyt Ojangossa ilman ihan lähellä ja näkyvillä työskenelevien muiden koirien ja ihmisten häiriötä.

Toisella treenipisteellä minä leikitin Papua, apukoutsi Laura leikitti Papua, kokeiltiin liikkuvaa etupalkkalelua ja kuollutta etupalkkalelua. Hienosti toimi kaikki tuo. :) Lelu oli aika dramaattisen näköinen riehumisen päätteeksi, sillä yksi viimeisistä suussa vielä olleista vauvatakahampaista tipahti ja suu sen jäljiltä aika veressä.

Mukavaa oli huomata, että vaikka Papun päästää juoksemaan palkkalelun kanssa, se tulee takaisin eikä lähde holtittomasti ympäristön ärsykkeiden perään tai varasta lelua itselleen. Lisäksi mainiota oli, että Papu pystyi vaihtamaan näppärästi jälleen nameista leluun ja takaisin nameihin ilman ongelmia. Kunhan saadaan hammaskalusto takaisin, pystytään taas laajentamaan käytössä olevaa leluvalikoimaa. Tänään suussa parhaalta näytti tuntuvan pehmeä vetolelu - jota sitten vedettiinkin pahasti kiroillen. :)

Ei kommentteja: