tiistai 24. heinäkuuta 2018

A etenee

Ollaan tämän kesän treenit painostettu miltei täysin esteosaamiseen. Ohjaamispuoli on sen seurauksena ajoittain vähän hakusessa, kun Papun itseluottamus on kasvanut ja se poimii esteitä ohjauksesta huolimatta. Ei olla käyty ohjatuissa treeneissä kohta pariin kuukauteen, mutta syksyn aikana ryhdytään taas panostamaan ohjauksen noudattamiseen. Nyt mennään vielä estepuolella, koska A pitäisi saada kisakuntoon.

Kepit ovat harpanneet ihan huimasti eteenpäin. Eikä olla niitä edes treenattu mökkikeikan jälkeen juurikaan. Toki ollaan tehty keppejä, kun on käyty treenaamassa, mutta määrä on niin vähäinen, etten voi uskoa, miten taitava Papu treenimäärään nähden jo on. Erilaiset lähestymiset täytyy vielä ottaa haltuun, mutta Papu on selvästi löytänyt tavan käyttää kroppaansa keppisuorituksessa.

Puomi ja keinu ovat ihan hyvässä vaiheessa. Puomiin tulee takuulla vielä vauhtia lisää, kunhan Papu oppii, että se on yksi este radan varrella ja homma jatkuu puomin jälkeenkin. Tähän asti puomi on ollut varmaankin 95% (luultavasti siis ihan liikaa) suorituksista vain yksittäinen este, mutta nyt olen pyrkinyt aktiivisesti tuomaan sen osaksi treenipätkiä.

A on sekin harpannut aimoannoksen eteenpäin. Nyt Papu tietää, että sen on tarkoitus juosta A:n läpi, eikä se edes harkitse pysähtymistä. Laukkamääräkin on oikea. Eilen Papu lennähti kertaalleen A:n huipun yli tyylillä "ohopsanssaa!" ja päätti heti seuraavalla korjata tekemisensä hallitummaksi. Kertaalleen se myös tarjosi loikkaamista. Tämän suorituksen jälkeen minun reaktioni oli jättää kehuminen ja palkkalelun repiminen pois (heitin pallon palkaksi, koska en persjätössä nähnyt, että se loikkasi - onneksi treeniseuralainen Aikki toimi silminäni), ja Papu korjasi suorituksensa myös tuossa tapauksessa seuraavalla yrityksellä oikeaksi. ..ja juuri tätä ominaisuutta Papussa rakastan! Se menee räkä poskella, mutta aivot toimivat silti.

Elokuun aikana pistetään A kuntoon ja sitten aletaan kiertää kisoja ihan juuri niin paljon kuin hyvältä tuntuu. :) Eli todennäköisesti viikonloput painottuvat siitä eteenpäin vahvasti tyttötiitiäisen kisamatkoihin.


Ei kommentteja: