sunnuntai 27. toukokuuta 2012

espanjanvesikoira 20 vuotta Suomessa -viikonloppu

Perjantaina kurvattiin Nastolaan kummankin piskin kanssa juhlistamaan rodun kaksikymmentä vuotta pitkää taivalta Suomessa. Saunottiin, grillattiin, huidottiin itikoita ja höpöteltiin niitä näitä koiriin liittyen. :) Paikalla oli neljä ihmistä sekä Kola, Noki  ja Jade. Kola sai noutaa keppiä ja Noki kadehdutti Jadea tennispallolla.

Yöksi ajoin nukkumaan Ahtialaan ja lauantaiaamuna palattiin paikalle Nokin kanssa. Paikalla oli sen verran paljon vieraita koiria ja ihmisiä, etten olisin pystynyt itse relaamaan Kolaa vahtiessa, joten Kola sai jäädä Ahtialaan viettämään lomapäivää. Paikalla taisi olla kaiken kaikkiaan yli 20 koiraa ja liki 20 ihmistä.

Lauantaina käytiin läpi epäviralliset (mini)taipparit Paula Horneen opastamana. Hakuosuudella Noki liimautui jälleen (ihan kuten vuosi sitten virallisissa taippareissa) iholle eikä edes harkinnut mitään hakemista. :D Hakuosuus tosin toteutettiin epämääräisellä hiekka-nurmi -kentällä, jossa riistan hajua ei varmaan ollut hiventäkään. Mutta kyllä osa koirista tästä huolimatta juoksenteli hakevaisen näköisenä ympäriinsä. Noki ei. On se kumma, että lenkillä ei todellakaan ole "ongelmaa" siinä, että piski liimautuisi iholle. Mutta annas olla, kun saisi ihan luvan kanssa irrota nuuskimaan, niin ei kiitos. ;)

Pupun laahausjälki ei tuottanut Nokille sen suurempia ongelmia. Aluksi tuuli kai pyöritti hajujälkeä ympäriinsä, joten meni hetki ennen kuin päästiin varsinaisesti etenemään. Kiitosta tuli Paulalta kuitenkin siitä, että Noki sitkeästi itse pyrki ratkaisemaan tuulen mukana seikkailevan jäljen haasteet, eikä luovuttanut missään vaiheessa alun haasteellisuudesta huolimatta.

Iltaa kohden väki väheni, ja jäljelle jääneen väen iho punoitti enemmän ja enemmän. :D Sää oli siis loistava.

Illan pimetessä ja hyttysten lisätessä hetki hetkeltä eksponentiaalisesti määräänsä siirryttiin saunamökille jälleen saunomaan ja grillaamaan.

Kivaa oli! :)

Viikonloppu osoitti, että Noki osaa puhua koiraa tilanteessa kuin tilanteessa. Provosoivimmissakin hetkissä Noki säilytti häntänsä pystyssä ja ryhtinsä korkeana, muttei silti lähtenyt provosointiin mukaan vaan käänsi katseensa sivuun ja tassutteli tyynesti sinne mihin oli aikonutkin tassutella. :D

Ei kommentteja: