tiistai 15. toukokuuta 2012

Komppu treenaa

Kolan piti treenata tänään Miian kanssa, mutta koska Miia potee vielä flunssaa, menin itse treenaamaan Komppusen kanssa. Miia ja Anna varoittelivat, että tiedossa on suoralinjaista menoa ja että joudun juoksemaan. :)

Koska töissä oli tänään taas pitkä päivä (eli 8-16, uh yök ja voih ;), jouduin nappaamaan piskit suoraan töiden jälkeen autoon ja paineltiin Kivikkoon päivälenkille. Samalla reissulla sitten kätevästi tuli lämpättyä Kola ja väsytettyä Noki, joka joutui odottamaan autossa Kolan treenien ajan. Tunnin "alkulämppä" ilmeisesti sopi Kolalle paremmin kuin hyvin, koska sen ote tekemiseen oli tänään parempi kuin ehkä koskaan aiemmin. Sillä oli kierrosta ja potkua ja tekemisen meininkiä, mutta kertaakaan homma ei mennyt överiksi.

Alussa jännitti, miten Kola osaa tulla avoimeen keppikulmaan, mutta hyvinhän se toimi, kun alla ei ollut mikään rakettimoottorikiihdytys vaan pelkkä ensimmäinen hyppy. Sain vedätettyä Kolaa kolmosputkelta tylyn makeasti pakkovalssiin hypylle 6. Kola taipui paremmin kuin ratakisko keskimäärin, joten käännöksestä seiskalle ja seiskalta kasille ei tullut lähellekään mitään linnunratoja hipovia. Laajahkoja, mutta ei karmeita.

Putkesta putkeen ja sieltä puomille Kola toimi näyttävästi ja nopeasti. Puomin jälkeen olin itse vähän hukassa enkä oikein osannut ohjata hyppyä 11. Kun ohjaus saatiin kuntoon, pääsin lopulta siinäkin vedättämään sen verran paljon kolmelletoista ja karkaamaan saksalaisella alta pois, että ehdin jopa viimeisellä suorituksella ohjaamaan Kolan viimeiseen putkeen.

Viimeisestä suorituksesta tuli palaute, ettei mitään parannettavaa jäänyt. Saksalaisessa lähdin nopeasti alta pois. Kolmosputkella vedätin sopivasti. Pakkovalssi sujui. Ja "Tyttöhän juoksi loppusuoralla ihan tosissaan!" No tyttö tosiaan juoksi. Juoksin niin lujaa kuin ikinä pääsin. :D :D :D

Treeneissä yhtenä teemana olivat myös kontaktit. Tiesin, ettei Kolan kontaktisuoritus ole lähellekään luotettava. Kola kyllä pysähtyy tosi luotettavasti, mutta se reagoi minun liikkeeseeni kontaktin jälkeen ihan eri volyymillä kuin Noki. Tehtiin puomin alastulo ja Kola istahti nätisti oikealle paikalle. "Nyt tee hämäysohjaus hypylle 11." Tein, ja Kola karkasi epäröimättä hetkeäkään.

"Pistetääs sille panta ja otetaan uudestaan. Pidän pannasta kiinni."
Kola harkitsi tilannetta useamman sekunnin. Vieras ihminen. Ihan lähellä. Pitää kiinni pannasta. MUTTA TOISAALTA. Ollaan aksakentällä. Täällä ei ole aikaa reuhata ja mellastaa turhista. Tyypit täällä on kivoja, vaikka olisivat vieraita.

"Toisaalta" voitti. Kola tuijotti ensin todella epäilevästi Jennaa, kunnes käänsi katseensa minuun ja palasi agilitytaajuudelle unohtaen täysin Jennan.
"Nyt tee ohjaus hypylle." Tein. Kola karkasi, mutta panta kiristyi välittömästi ja Jenna sanoi tiukasti "NOH NOH NOH!" Käskin Kolan uudelleen kontaktille ja Jenna otti taas pannasta.
"Nyt uudestaan." Tein uudestaan. Kola ei hie-vah-ta-nut-kaan. Ei milliäkään.
"Tee isompi ohjaus. Ihan kunnon ohjaus."
Tein. Ei hievahdustakaan. Kola ei edes räpäyttänyt silmäänsä. :D Palkkasin.
"Vielä uudestaan. Juokse ja tee kunnon ohjaus."
Tein. Ei hievahdustakaan.

Voi sitä hämmästyksen määrää, minkä Jennalta sain. :D Yritettiin saada Kola karkaamaan vielä kerran, mutta Kola ei todellakaan halunnut karata. Pannan pakote on pakotearsenaalissa yksi Kolaa eniten inhottavista. 

Otettiin panta pois ja tein uudelleen hämäysohjauksen. Kola karkasi. Pistettiin panta takaisin ja tehtiin vielä. Kola pysyi. Panta pois ja uudestaan. Tein vähän hillitymmän ohjauksen - ja Kola pysyi. Mahtavaa! Palkkasin. Uudestaan. Ja taas pysyi. Palkkaa ja uusi kokeilu isommalla ohjauksella. Pysyi hievahtamattakaan.

Lopulta tehtiin treeni myös puomin toisessa päässä, jossa houkuttimena oli putki. Kola karkasi taas ensimmäisellä, mutta koska panta kiristyi ja tuli tiukka "NOH NOH!", oli pakotteen määrä niin suuri, että seuraavat suoritukset menivät täydellisesti, vaikka pantaa ei enää ollutkaan. Ohjasin putkeen, ja Kola pysyi.

"Se on koiramaailman Einstein! Oikeesti! En oo koskaan aiemmin nähnyt noin nopeesti oppivaa!"

Niinpä. Kola inhoaa pannan kiristymistä, eikä se vedä oikeastaan koskaan hihnassa. Onneksi se ei myöskään paineistunut pakotteesta millään muulla nähtävällä tavalla kuin sillä, että se pysyi ja vapautui vasta luvan saatuaan.

Tämä treeni menee ehdottomasti testiin myös Nokin kanssa.

(Nokin kanssa testasin hämäysohjausta yksittäisellä puomilla Kolan treenien jälkeen. Noki ei hievahtanutkaan. Mutta radalla tai kisoissa se kyllä ehkä hievahtaisi. Joten siksi katsotaan, jos saisin sen treeneissäkin kisataajuudelle, että saataisiin näytettyä Nokille, mitä kontaktilla EI saa tehdä.)

Ei kommentteja: