torstai 10. toukokuuta 2012

(: vitsi miten hyvä mieli :)

Käytiin tänään Orimattilassa P-HAUn iltakisoissa kaksi agilityrataa vetämässä.

Herrala oli suunnitellut tosi kivat radat, joissa ei ollut oikein mitään "ylimääräistä" kikkailua, vaan radasta oli mahdollisuus selvitä ilman taikatemppuja. Toki suoralinjainen rata erotteli vauhdin puolesta jyvät akanoista ja voittajakoira taisi alittaa ihanneajan molemmilla radoilla liki 15 sekunnilla.

Ensimmäisellä radalla hyllytin hyvin sujuneen radan, kun rintamalla oikein ohjaamalla ohjasin Nokin väärälle hypylle ennen keppejä. Suunnittelin kohtaan valssia, mutta se sitten jotenkin unohtui - en tiedä miksi. Ja valssin unohtaminen tai tekemättä jättäminen kostautui. Mikään liikkeessäni ei vienyt Nokia kohti keppejä, joten se siitä. Jatkettiin rataa kuin mitään ei olisi tapahtunut ja Noki teki kepit mahtavan hienosti ihan avoimeksi muuttuneesta keppikulmasta. :) Hyvä Noki! Huono Emppu! Mutta muutoin rata eteni oikein liukkaasti ja juoksin lujempaa kuin ehkä koskaan aiemmin agilitykisoissa. :D ..tai ainakin hengästytti ihan villisti radan jälkeen.. ;)


Toisella radalla tein toiselle hypylle saman ohjauksen kuin viime viikonloppuna oman seuran kisoissa. Noki taipui silloin kuin liukas silakka, joten miksipä en hyödyntäisi samaa ohjausta? ;) Jälleen Noki taipui tosi kivasti, enkä itse ole niin taitava analysoija tai vaihtoehtoisten ohjauskuvioiden hahmottaja, että pystyisin sanomaan, olisiko tuon kohdan voinut saada vielä nopeammaksi jollain muulla ohjauksella. Ainakin Noki kääntyi ilman sen suurempia kurvailuja.

Rata eteni jälleen mainiosti ja vasta muurilla rupesi homma vähän lipsumaan lapasesta. Olin suunnitellut valssaavani myös muurin jälkeen, mutta olin auttamattoman myöhässä ja Noki olisi mitä todennäköisimmin kääntynyt myöhässä olevasta valssista puomille. Niinpä räpiköin ja otin käyttöön suunnitelman B, tuuppasin Nokin ilman valssia putkeen, tein takaaleikkauksen ja yritin pinkoa kuin aropupu putken toiseen päähän. Siinä juostessa olin ihan kahden vaiheilla, että ehdinkö tehdä persjätön hallitusti putken jälkeen. En ehtinyt. En millään saanut kroppaani enää taipumaan Nokin haltuun ottamiseen, kun kaikki kropassani keskittyi vain kiihdyttämään omaa vauhtia. Niinpä saatiin kolmanneksi viimeiseltä hypyltä kielto vain hiuksenhienosti. Hyvä rata silti! :)

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä teidän niisto-persjättö oli hieno ja sopiva siihen kakkoshypylle! Tuli tiivis käännös. Muut ei vaan osaa tehdä sitä ;) Taisi joku bc:n ohjaaja tehdä sen. Oikein kiinnitin huomioita tuohon teidän ohjausvalintaan ja olisin tehnyt saman, mikäli se kuuluisi meidän repertuaariin. Lara hidastuu liikaa, jos sen pitää tulla minua kohti. LIsäksi teillä oli kaikesta huolimatta hyvä etenemä (yli 4m/s) tuolla radalla! Kyllä teillä osaamista löytyy ja mahtavat kontaktit! Tuli muuten muillakin jaloille siinä putken jälkeen. Siinä oli kuitenkin otettava huolella se muurin ja A:n väli ja siinä jäi sit ohjaaja putkella jälkeen. Tuomari oli tuohon siis pienen ansan tehnyt, moni ei sitä huomannut (Lara on kokonsa puolesta hidas putkissa, joten mä ehdin valssata jotenkin, mutta kiinnitin asiaan huomiota). Tykkäsin radoista, taidan etsiytyä Herralan radoille jatkossakin. Nähdään taas jossakin.
t. Virve (Kikin ja Laran emäntä)

emilia kainulainen kirjoitti...

Joo, muurin jälkeen oli pakko ottaa koira kunnolla haltuun. Olisi vaan pitänyt tehdä se, mitä ennen lähtöä harkitsin, eli päästää Noki suosiolla putkella mun edelle ja tehdä takanaleikkaus. Loppu"suora" vaan oli sellaista siksakkia, että mielellään olisi ehtinyt toiselle puolelle. Kadehtien katsoin, kun jonkin kelpien ohjaaja tanssahteli loppusuoran toiseksi viimeistä hyppyä ennen vielä valssin. Se takaperin juoksemisen taito ei ole kyllä näissä töppöjaloissa.. :D